Ingezonden persbericht


09 april 2003

MusicFrom.nl neemt Giga's Nederlandse Songtekstenarchief over

Sinds kort hebben de bezoekers van MusicFrom.nl gratis toegang tot het grootste en meest complete Nederlandse songtekstenarchief. In het archief zijn meer dan 18.000 Nederlandstalige songteksten opgenomen. Dit songtekstenarchief is de officiële voortzetting van Giga's Nederlandse Songtekstenarchief (GNSA), een uiterst druk bezochte website.

Giga's Nederlandse Songtekstenarchief
MusicFrom.nl wil het levenswerk van de mensen achter Giga's Nederlandse Songtekstenarchief een vervolg geven op het internet omdat het een uniek archief is dat zijn gelijke niet kent en omdat MusicFrom.nl de muzieksite van Nederland wil zijn waar je voor alles over Nederlandse muziek terecht kunt. Dat dit aanslaat blijkt wel uit het feit dat de bezoekers-aantallen sinds de opening van de songteksten-afdeling, eerder deze week, explosief gestegen zijn.

Walter Belgers beheerde dit archief van 1994 tot 2001. In september 2001 werd hij gedwongen om het offline te halen wegens de dreiging van juridische problemen. Volgens de organisaties CEDAR en stichting Musicopy bedreigde het archief de inkomsten van muziekuitgevers. Van de artiesten zelf heeft Belgers nooit klachten ontvangen. Alleen maar steun. Uiteindelijk werd een deal gemaakt waarbij het archief tegen een jaarlijkse vergoeding online mocht blijven staan. MusicFrom.nl is bereid dit bedrag te betalen en heeft het archief overgenomen. MusicFrom.nl heeft diverse besprekingen gevoerd met Musicopy met als gevolg dat MusicFrom.nl de eerste website in Nederland is die op een legale wijze songteksten toont.

MusicFrom.nl zal dit archief gaan uitbreiden met anderstalige teksten van Nederlandse artiesten. Voorlopig is het wel mogelijk om nieuwe songteksten aan te melden, maar deze zullen niet direct opgenomen worden. Eerst wil MusicFrom.nl alle zaken met Musicopy vloeiend hebben lopen zodat dit archief naar ieders tevredenheid kan functioneren.

Hoe werkt het?
Om toegang te hebben tot het archief moeten bezoekers van MusicFrom.nl zich aanmelden als gebruiker. Vervolgens hebben zij gratis toegang tot het grootste Nederlandse songtekstenarchief. Het archief is te bezoeken via de volgende link: http://www.musicfrom.nl/songteksten/.

MusicFrom.nl
www.musicfrom.nl, dé muzieksite van Nederland, biedt alles voor muzikanten, fans, programmeurs en andere muziekliefhebbers. Je vindt er onder meer het allerlaatste muzieknieuws, een muzikanten- en instrumentenbank, honderden muzieklinks, informatie over vrijwel alle bands en artiesten uit Nederland, interviews in woord en beeld, columns, een zoekmachine voor artiestenwebsites en Nederlands grootste online boekingskantoor en nog veel meer.

EINDE PERSBERICHT

Neem voor meer informatie over het songtekstenarchief contact op met Jutha Bakker:

Tel.: 010-4652891
E-mail: jutha@musicfrom.nl

MusicFrom.nl (Muzzy)
Rodenrijselaan 66B
3037 XH Rotterdam
010-4652891