Rabobank Nederland

Rabobank helpt sojaboeren en Unilever in Indonesie Rabobank Nederland, 9/4/2003 01:34 PM

---

Rabobank International en de Rabobank Foundation gaan Unilever in Indonesië helpen de productie van ketjap uit te breiden en kwalitatief op peil te houden. Daarvoor is het nodig dat Unilever kan beschikken over voldoende sojabonen van een constante kwaliteit.

De Rabobank wil hieraan bijdragen door in samenwerking met kleine sojaboeren de aanvoer van sojabonen te verbeteren. De gecombineerde expertise van Rabobank International als food- en agribank en de ervaring van de Rabobank Foundation met de economische verzelfstandiging van kleine boeren in ontwikkelingslanden spelen hierbij een belangrijke rol. In Indonesië werkt Unilever met kleine boeren voor de aankoop van sojabonen.

Volgens Hans Winkelmolen, directeur van Rabobank International in Indonesië, wordt Azië steeds belangrijker voor bedrijven in de voedselindustrie. "De klimatologische omstandigheden zijn hier uitstekend voor belangrijke grondstoffen in de voedselproductie. Deze opdracht van Unilever past heel goed in de dienstverlening van Rabobank International aan de foodsector en bij de manier waarop wij internationaal willen opereren," aldus Winkelmolen.

Naast het optimaliseren van de keten tussen producent en consument, vervult de Rabobank Foundation in dit project met Unilever een adviserende rol bij de contracten en de leveringsvoorwaarden van de sojaboeren. In een latere fase kan wellicht de oprichting van een coöperatie voor de boeren aan de orde komen.

De Rabobank Foundation is al meer dan twintig jaar actief in Indonesië met verschillende projecten voor verbetering van de inkomens van kleine boeren. De stichting heeft een stevig netwerk van non-gouvernementele organisaties, overheidsinstellingen en bedrijven in Indonesië.