Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Huisartsen positief over medicinale cannabis

09-04-2003 Zon zestig procent van de huisartsen en medisch specialisten in Nederland staat positief tegenover het gebruik van cannabis als geneesmiddel.

De meeste huisartsen en specialisten vinden het gebruik van medicinale cannabis volledig acceptabel. Iets meer dan de helft van de medici is bereid het middel voor te schrijven aan ernstig zieke patiënten. Het gunstige effect dat cannabis heeft op klachten bij ziektes als MS, aids en kanker is daarbij doorslaggevend. Dat blijkt uit een onderzoek onder 400 huisartsen en medisch specialisten dat in opdracht van VWS en Elsevier gezondheidszorg is uitgevoerd.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 15 procent van de ondervraagden al ervaring heeft met het voorschrijven van cannabis. Over het algemeen zijn de artsen en specialisten positief over de resultaten. Zij geven aan dat medicinale cannabis alleen om medische redenen gebruikt moet worden, en niet als genotsmiddel.

Inmiddels heeft het Bureau voor Medicinale Cannabis van het ministerie van VWS twee telers gecontracteerd. Medicinale cannabis is vanaf september 2003 op recept bij apotheken te verkrijgen.

Medicinaal gebruik cannabis
1.
Medicinaal gebruik cannabis
Rapport, 9-4-2003

Zie het originele bericht om (PDF) bestanden op te halen

Medicinale cannabis
2.
Medicinale cannabis
Themapagina, 17-3-2003