Politie Zaanstreek-waterland



14:15 08-APR-03
LOC: MIDDENBEEMSTER, VAN RANDWIJKLAAN

Bromfietscontrole

De controle werd gehouden vanwege de intensivering van deze controles door de politie. Het doel is het verhogen van de verkeersveiligheid. De twee uur durende controle werd 's middags gehouden. Er werden 11 bromfietsen gecontroleerd. Acht daarvan hadden een te hoog vermogen, hetgeen de bestuurders een proces-verbaal opleverde.

14:17 08-APR-03
LOC: ZAANDAM, JAN EIJDENBERGSTRAAT

Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

Twee 22-jarige Franse mannen werden gisterenmiddag in een lijnbus aangehouden, omdat zij er van werden verdacht even daarvoor in woningen te hebben ingebroken.
Een bewoonster van een flat kwam in de hal van die flat twee haar volkomen onbekende mannen tegen, die zich wat schichtig gedroegen. Toen zij bij haar woning kwam zag zij dat er was geprobeerd de voordeur open te breken. Dat was niet gelukt, maar zij zag ook dat het bij haar buren wel was gelukt. Zij waarschuwde onmiddellijk de politie en keek tevens waar de mannen waren gebleven. Zij kon nog net zien dat deze in een lijnbus stapten. Aan de hand van het door haar opgegeven signalement van de mannen, konden deze even later door de politie in de bus worden aangehouden.
De woning waar men wel binnen was geweest, was geheel doorzocht. Daaruit werden verschillende goederen vermist, die voor een deel bij de aangehouden mannen werden teruggevonden.
De verdachten werden in verzekering gesteld. Eén van de verdachten verblijft illegaal in Nederland. Onderzocht wordt of de verdachten iets te maken hebben met recente eveneens op klaarlichte dag gepleegde woninginbraken.

16:04 08-APR-03
LOC: PURMEREND, GILDEPLEIN

Man doet greep uit kassa

Gisterenmiddag heeft een man in een winkel een greep in een kassa gedaan en daarbij enige bankbiljetten buitgemaakt. De man was de winkel binnengekomen en stond in de buurt van de kassa. Toen de kassa werd geopend om voor een klant iets af te rekenen, deed hij bliksemsnel een greep in de kassa en ging er vandoor, achtervolgd door winkelpersoneel. De man liep naar een reisbureau waar hij op een klaarstaande fiets sprong. Vervolgens reed hij over het winkelplein in de richting van een Chinees restaurant en daarna naar de Korenstraat. Daar verloren zijn achtervolgers hem uit het oog. Het betrof een man van ongeveer 25 tot 30 jaar oud met een Aziatisch uiterlijk. Hij was ongeveer 1.60 tot 1.65 m lang en had donker krullend haar met daarop een zandkleurige pet. Verder droeg hij een bordeauxrode korte jas of jack. Getuigen die de man in de winkel, op het plein of in de onmiddellijke omgeving hebben gezien, worden verzocht kontact op te nemen met het politiewijkteam Purmer Noord via telefoonnummer 0900-8844.

01:40 09-APR-03
LOC: ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT

Man aangehouden met gestolen fiets in auto

Een 37-jarige man uit Amsterdam werd afgelopen nacht aangehouden, omdat hij een vermoedelijk gestolen fiets in de kofferbak van zijn auto had liggen.
Een surveillance-eenheid zag de man in zijn auto rijden en de fiets uit de kofferbak steken. Bij controle bleek de fiets op slot te zitten. De bestuurder verklaarde het sleuteltje thuis te hebben. De man had echter ook een sporttas met een betonschaar en een doorgeknipte ketting met discusslot in zijn kofferbak liggen. De agenten geloofden hem dus niet en hielden hem aan. Later bekende de man aan het bureau de fiets in Heerhugowaard te hebben gestolen.



01:41 09-APR-03
LOC: ZAANDAM, INDIGOSTRAAT

Man aangehouden met gestolen motor

Een 24-jarige man uit Badhoevedorp werd afgelopen nacht aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen motor. De man trok de aandacht van een surveillance-eenheid omdat hij op de motor reed zonder helm. Bij controle hing de man een onduidelijk verhaal op en kon zich niet legitimeren. Toen de agenten ontdekten dat het contactslot uit de motor was verwijderd ging de man er vandoor. De omgeving werd onmiddellijk afgezet, waarna de man later in de voortuin van een woning werd aangetroffen. De motor bleek eerder die nacht in Zaandam te zijn gestolen.
De verdachte werd ingesloten.

EINDE
---




---- --