Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top

Datum: 09 april 2003

P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE









Alerte dame ontdekt gestolen auto





Politie plukt eerste vruchten van nieuw ochtendblad


Een krantenbericht in het kersverse regionale ochtendblad over de diefstal van een auto vanaf de parkeerplaats bij Calluna in Ermelo afgelopen weekeinde, is twee autodieven maandagmiddag rond 13.00 uur in Harderwijk fataal geworden. Een 51 jarige vrouw uit Harderwijk had als distributeur van o.a. het nieuwe ochtendbladen Het Veluws Dagblad, het artikel over de autodiefstal gelezen. In dit artikel stond ook het kenteken van de auto vermeld. Terwijl deze vrouw met de nabezorging van de kranten bezig was, zag zij op de Verkeersweg in Harderwijk, een soortgelijke auto voor haar rijden. Aan haar dochter die bij haar in de auto zat, vroeg de vrouw even snel in de krant, die in de auto lag, te kijken welk kenteken er bij de ontvreemde auto hoorde. Toen bleek dat dit hetzelfde kenteken was, werd per mobieltje de politie gealarmeerd. De vrouw bleef op verzoek van de meldkamer achter de gestolen auto rijden en gaf de rijrichting door, totdat de politie arriveerde. Nabij het Esso-tankstation aan de Hoofdweg in Harderwijk kon de politie ingrijpen. De bestuurder van de gestolen auto probeerde weg te komen, waarbij de auto de struiken inreed en tegen een boom tot stilstand kwam. De twee inzittenden van de gestolen auto renden vervolgens te voet in de richting van de Sypel aan de Parkweg. Met assistentie van enkele andere politiemensen konden beide mannen, een 17 jarige Harderwijker en een 20 jarige man uit Doetinchem, worden ingerekend.




038-375 10 50 ---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
038-375 10 50

Datum: 9 april 2003

P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE




Politie organiseert verkeersexamens scholen

De politie organiseert vrijdag as. in Hattem het praktische verkeersexamen voor scholieren. Samen met de zes basisscholen , een twintigtal verkeersouders en met financiële medewerking van de gemeente wordt deze praktische verkeerstest in Hattem weer nieuw leven ingeblazen. In 1999 werd deze toets voor het laatst in Hattem afgenomen. Daarna was met het wegvallen van 3VO afdeling Hattem, de organisatie van dit praktijkonderdeel van het verkeersexamen verdwenen. De scholen, de gemeente en de politie hebben het vervallen van de praktijktest als een gemis ervaren en hebben nu de handen inéén geslagen. Vrijdagmorgen om 09.00 uur start de eerste groep scholieren met de praktijktest. De route die de scholieren moeten fietsen ligt rondom de Waa in Hattem. De start is aan de achterzijde van basisschool "het Pallet" aan de Dorpsweg.
Donderdag is er op alle scholen het landelijke schriftelijke verkeersexamen. Tijdens dit examen zal de politie ook op de scholen aanwezig zijn. De praktijktoets wordt niet landelijke georganiseerd, maar is in handen van vrijwillige commissies van veelal 3VO, de scholen en de politie.




---- --