Ingezonden persbericht

Haarlem, 9 april 2003

Benoeming hoofredacteur bij Computable

Computable, het automatiseringsvakblad uitgegeven door VNU Business Publications, meldt de benoeming van William ten Brink als hoofdredacteur van Computable met ingang van 1 juli 2003.

William ten Brink (49) heeft een lange ervaring in de journalistiek, en oefende sedert 1974 diverse journalistieke en management functies uit bij regionale dagbladen. Sinds 1997 was hij werkzaam bij het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), waar hij de laatste drie jaar adjunct-hoofdredacteur was. "Computable is een sterk merk in de markt van automatiseringsvakbladen, en dat trekt me aan om bij dit blad aan de slag te gaan. ICT zal de komende jaren een steeds belangrijker rol gaan spelen in de economie, ook al staat die markt momenteel onder druk," zegt Ten Brink. "Ik ben er zeker van dat we de toonaangevende positie van Computable verder kunnen versterken met als basis een sterk redactioneel team."

"William ten Brink brengt ons een goede mix van journalistieke en management ervaring," zegt Roderick Wijsmuller, uitgever van Computable. "Zijn opdracht is het weekblad en de website van Computable nog sterker te maken en er voor te zorgen dat onze lezers steeds actuele en toepassingsgerichte informatie krijgen. Dus direct inzetbaar in de dagelijkse praktijk als ICT-professional. Met Ten Brink halen we een zwaargewicht in huis die het blad nog vele jaren kan versterken."