Ingezonden persbericht

Alcatel bouwt nieuwe weersatelliet voor Eumetsat

Parijs, Darmstadt, 9 april 2003 - De Europese organisatie voor de exploitatie van meteorologische satellieten, Eumetsat, heeft Alcatel Space gekozen als leverancier voor haar vierde Meteosat Second Generation-satelliet, MSG-4. Alcatel Space bouwt de MSG-4 satelliet voor een bedrag van 135 miljoen euro.

De kosten van het totale MSG-4 programma bedragen 391 miljoen euro. De start van het programma heeft op 1 april jl. plaatsgevonden en de uiteindelijke aflevering van de satelliet op de lanceerinstallatie is voorzien voor 2007.

De MSG-4 is de vierde satelliet van een geheel nieuwe generatie die door Alcatel Space, als leider van een consortium van Europese producenten, gebouwd wordt. Deze satelliet is identiek aan zijn voorgangers waarvan de MSG-1op 28 augustus 2002 gelanceerd is. De MSG-4 garandeert een langdurige ontwikkeling van Europa's satellietinfrastructuur voor weersvoorspellingen.

Alcatel Space is wereldwijd marktleider op gebied van geostationaire weersatellieten en is vanaf de lancering van de eerste weersatelliet in 1974, de hoofdaannemer geweest voor alle Meteosat-satellieten. Deze satellieten staan bekend om hun flexibiliteit en betrouwbaarheid. Hierdoor hebben zij een onschatbare waarde voor de Europese gebruikers alsmede voor de wereldwijde World Weather Watch-dienst waar ze regelmatig als vervanging dienen voor andere satellieten.

Het volledige persbericht vindt u in bijgaand document.

Voor nadere informatie:
Alcatel Telecom Nederland/Eva Fodor
T. 070 - 3079 815
E. eva.fodor@alcatel.nl