Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 9 april 2003

Alcoholverbod

TILBURG - Aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten gistermiddag om tien voor halfvijf een 59-jarige man uit Tilburg bekeurd omdat hij, in strijd met het daar geldende alcoholverbod, toch bier aan het drinken was. Zoals bekend is de omgeving van de Jan Heijnsstraat door de gemeente Tilburg tot een gebied verklaard waar geen alcoholhoudende dranken genuttigd mogen worden. Deze maatregel is vastgesteld om de overlast in deze omgeving aan te pakken. Aan de Gasthuisring ging de 59-jarige Tilburger rond acht opnieuw op de bon. Nu stond hij met een 38-plaatsgenoot bier te drinken. Datzelfde lot overkwam tien minuten later een 42-jarige Tilburger. Die stond op de hoek van de Gasthuisring en de Lochtstraat uit een fles bier te lurken.

Motorrijder raakt gewond bij aanrijding

TILBURG - Een 20-jarige inwoner van Tilburg raakte gistermiddag rond tien voor halfvijf aan het Julianapark, ter hoogte van het Bart van Peltplein gewond, toen hij met zijn motor (scootermodel) in aanrijding kwam met een personenauto met aanhangwagen, die bestuurd werd door een 50-jarige Tilburger. De 20-jarige liep hierbij letsel op aan hand en hoofd en werd naar een Tilburgs ziekenhuis gebracht. Volgens het eerste onderzoek door de politie is de man met de motor in een flauwe bocht gaan slingeren en tegen de auto van de 50-jarige Tilburger terecht gekomen. De bij de aanrijding betrokken voertuigen zijn door de politie uit het verkeer genomen om nader onderzoek te kunnen doen naar de rijtechnische staat van de voertuigen. De bestuurder van de motor bleek geen rijbewijs te hebben en droeg tijdens het ongeval ook geen helm. De motor is vermoedelijk niet verzekerd.

Een lastige "tante"

TILBURG - Aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten gisteravond om tien voor halfzeven een 42-jarige vrouw, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. Zij was door een beveiligingsmedewerker betrapt bij de diefstal van koek. De vrouw gedroeg zich tegenover de agenten behoorlijk recalcitrant. Zij krijgt bovendien een proces-verbaal omdat zij lokaalvredebreuk pleegde. Zij had namelijk een winkelverbod.

Bromfietser loopt gecompliceerde beenbreuk op

TILBURG - Een 16-jarige jongen uit Tilburg liep gisteravond om halfzeven een gecompliceerde beenbreuk op toen hij op de Ophemertstraat in aanrijding kwam met een bestelbus, die bestuurd werd door een 26-jarige Tilburger. Waarschijnlijk heeft de bromfietser door de felle- en laagstaande zon de bestelauto te laat of helemaal niet opgemerkt. Het slachtoffer werd door de GGD naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht. Daar constateerde men in ieder geval een gecompliceerde breuk van het rechter been. De politie heeft de bromfiets in beslag genomen.

Belgen op pad met nepwapen en inbrekersgereedschap

TILBURG - Aan de Rueckertbaan hebben surveillerende agenten vannacht om tien voor drie twee mannen uit het Belgische Poppel aangehouden. De agenten controleerden de auto van de beide mannen en hierbij zagen zij een nep vuurwapen en inbrekers gereedschap in de auto liggen. De aangetroffen goederen werden in beslag genomen en de Belgen werden met een proces-verbaal op zak weer huiswaarts gestuurd.

Vrouw met rolator van tas beroofd

TILBURG - Aan de Paduastraat werd gisteravond omstreeks kwart voor tien een oude vrouw die met een rolator liep, van haar handtas beroofd. Terwijl zij bij de poort van haar woning stond kwamen twee onbekende jongens van ongeveer 17 jaar oud op de vrouw affietsen. Een van de jongens stapte van de fiets, maakte de tas van de vrouw die aan de rolator geknoopt zat los en verdween hiermee. De vrouw schreeuwde nog dat ze haar tas terug wilde hebben maar de dieven verdwenen met hun buit in de richting van het Rosmolenplein. Over de buit is op dit moment nog niets bekend.

Bron: Carel ouman