Gemeente Rotterdam

Nr. 65
9 april 2003

Woningen gehandhaafd in Polder Zestienhoven

In de plannen voor de ontwikkeling van Polder Zestienhoven, het gebied aan de noordkant van Rotterdam, tussen de A20, A13 en Rotterdam Airport, zijn enkele belangrijke beslissingen genomen door het college van B en W. Voornaamste daarvan is dat de 64 woningen aan de Bovendijk en Overschiese Kleiweg blijven staan. Tot nu toe was er sprake van dat minimaal 40 woningen zouden moeten plaats maken voor nieuwbouw. De woningen worden nu in de nieuwe gebiedsontwikkeling ingepast. Het gaat om een tussenstap in de planvorming, op weg naar het uiteindelijke Masterplan dat naar verwachting eind mei wordt gepresenteerd.

De besluiten die nu zijn genomen, vloeien voort uit klankbordbijeenkomsten en een algemene inloopbijeenkomst die door de dienst dS+V in februari zijn gehouden. Volkstuinders, bewoners, belanghebbenden en de organisatie Ieders Land, die meedenkt over de planvorming, hebben van deze gelegenheden gebruik gemaakt om hun mening kenbaar te maken. In samenspraak met de deelgemeente Overschie heeft dit geleid tot de volgende wijzigingen voor het Masterplan:

Alle woningen aan de Bovendijk en Overschiese Kleiweg worden gehandhaafd. Het aantal te behouden volkstuinen van de verenigingen Blijdorp en Zestienhoven is verhoogd van 200 tot 240 naar 300 tot 330 stuks. Er komt een extra verbindingsweg tussen Polder Zestienhoven en de deelgemeente Overschie; daarmee komen er woningen in park Zestienhoven en bebouwing op de IJskelder Vier voetbalvelden en twee rugbyvelden blijven behouden. De rugbyvelden zullen binnen het plangebied worden verplaatst. Het meest noordelijke plandeel waar veel kantoren zijn gepland, zogenaamd Hoog Zestienhoven, wordt pas ontwikkeld na 2015. Een uitzondering hierop vormt de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg voor het zakelijk verkeer naar Rotterdam Airport.

Deze aanpassingen heeft wethouder Marco Pastors op dinsdagavond 8 april meegedeeld aan de organisatie Ieders Land. Ook de bewoners van de Bovendijk en de Overschiese Kleiweg zijn over het behoud van hun woningen geïnformeerd. In de komende anderhalve maand wordt het Masterplan afgerond en wordt bestuurlijke behandeling voorbereid.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam