Gemeente Bellingwedde

Publicatie in het Streekblad op 09 april 2003
Tijdelijke afsluiiting Molenweg Wedderbergen

Bouwen en wonen

Drank en Horecavergunning

Meldingen Wet Milieubeheer

Ontwerp-vergunning Wet Milieubeheer

Openbare hoorzitting bezwaarschriftencommissie
Bekendmaking realisering parkeervoorzieningen te Oudeschans Prijswinnaars Grunneger Schriefwedstried 2003

Sluiting bijzondere dagen

Vrijstelling artikel 19, lid 3 WRO
TIJDELIJKE AFSLUITING MOLENWENG WEDDERBERGEN
beoogt dit ook het beteugelen van vandalisme.Momenteel is nog in voorbereiding de herziening van het bestemmingsplan Wedderbergen.

In de verdere uitwerking van het nieuwe bestemmingsplan wordt afgewogen het al dan niet afsluiten van de Molenweg ter plaatse van het viaduct en de totale inrichting van de Molenweg. Daar de procedure van het nieuwe bestemmingsplan nog niet is afgerond en hier vanwege het beoogde doel niet op gewacht kan worden, is met inachtneming van art. 34 van het BABW tot de tijdelijke maatregel besloten.

BOUWEN EN WONEN

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat tussen 21-03-2003 en 04-04-2003 de volgende bouw-, sloopaanvragen en aanvragen voor een gebruiksvergunning bij de gemeente zijn binnengekomen:

Aanvragen bouwvergunningen:

Bellingwolde, Hoofdweg 6,
voor het oprichten van een landbouwloods.
Bellingwolde, Molenlaan 11, voor het oprichten van een woning met garage/paardenstal.
Bellingwolde, Hoofdweg 126, voor het vergroten van een schoolgebouw. Blijham, Oosterstraat 19, voor het oprichten van een berging. Blijham, Louwdijk 10, voor het geheel vernieuwen van een woning met garage.
Veelerveen, B.L. Tijdenskanaal West 1a, 1b, 1c, 1d, aanvraag wijziging van de afgegeven beschikking voor het oprichten van 4 woningen in het oprichten van 3 woningen.
Vriescheloo, Industrieweg 44, voor het oprichten van een kantoorunit. Wedde, Paviljoenweg 2-45, voor het vergroten van een recreatiewoning.

Melding sloopvoornemen:

Blijham, Kruisstraat 30
, voor het slopen van een asbestriool.

De aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Het inzien van de plannen c.q. het inbrengen van bezwaren/bedenkingen is op dit moment niet mogelijk.

Afgegeven beschikkingen

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende beschikkingen zijn afgegeven op 27-03-2003:

Bellingwolde, Koloniesweg 9,
voor het slopen van een garage/schuur.
Bellingwolde, Reidersingel 1 - 19 (hoek Hoofdweg-Kerkweg), voor het oprichten van 10 koopappartementen met garages.

Op 28-03-2003:

Bellingwolde, Hoofdweg 162,
voor het veranderen van een hotel/café/restaurant. Blijham, Hoofdweg 203, voor het slopen van een schuur. Blijham, Raadhuisstraat 10, voor het plaatsen van een lichtbak. Blijham, Tweekarspelenweg 3, voor het plaatsen van een dakkapel. Blijham, Kruisstraat 30, voor het slopen van een asbestriool. Vriescheloo, Dorpsstraat 83, voor het oprichten van een werk-/hobbyruimte.

Op 03-04-2003:

Bellingwolde, Hoofdweg 126,
voor het slopen van een fietsenberging.

Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen 6 weken na de hierboven genoemde afgifte/verzenddatum van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde (Postbus 18, 9698 ZG Wedde). Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (bijv. schorsing) worden verzocht bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Groningen (Postbus 781, 9700 AT Groningen).

Welstands- en Monumentenzorg Groningen

Met de inwerkingtreding van de nieuwe woningwet per 1 januari 2003 zijn de vergaderingen van de welstandcommissie openbaar. De gemeente Bellingwedde maakt voor de welstandsadvisering gebruik van de diensten van Libau, Welstands- en Monumentenzorg Groningen. Eens per twee weken wordt de gemeente bezocht door de rayonarchitect om de bouwplannen ter advisering in te nemen en het afhandelen van bepaalde bouwplannen waarvoor mandaat is verleend, ook wordt er spreekuur gehouden. Indien blijkt dat een bouwplan niet past in de mandaatregeling of dat een plan mogelijk welstandshalve niet akkoord wordt bevonden, wordt het bouwplan meegenomen naar de vestiging van Libau. Daar wordt het óf in de kleine en/of in de grote commissie behandeld. De vergaderingen van Libau zijn ook openbaar en worden gehouden in Pakhuis Libau, Hoge der A 5 te Groningen.

Indien u bij de behandeling van een specifiek plan zou willen zijn, wordt geadviseerd om contact op te nemen met de afdeling Bouw- en Woningtoezicht.
In onderstaand datumschema wordt het bezoekschema van Libau in 2003 aan de gemeente weergegeven.

16 april 3 en 17 september
14 en 28 mei 1, 15 en 29 oktober
11 en 25 juni 12 en 16 november
9 en 23 juli 11 december
6 en 20 augustus

DRANK EN HORECAVERGUNNING

Besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde hebben, gelet op artikel 3 van de Drank- en Horecawet, vergunning verleend aan De Appelhof voor het uitvoeren van een horecabedrijf aan de Heuvelslag 1 te Veelerveen. (4 april 2003)

Ter inzage legging

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na verzenddatum een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 18, 9698 ZG Wedde). De vergunning ligt van 9 april tot en met 21 mei 2003 ter inzage op werkdagen van 09.00 - 12.00 uur in het gemeentehuis te Wedde.

MELDING WET MILIEUBEHEER

Voor een aantal inrichtingen zijn algemene regels opgesteld. De inrichtingen zijn op grond van de Wet Milieubeheer niet vergunningplichtig. In plaats van de vergunningaanvraag kan men volstaan met een melding. Wel moeten de inrichtingen op grond van Algemene Maatregelen van Bestuur, voldoen aan de voorschriften, behorende bij het betreffende Besluit.

Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende meldingen binnengekomen:


- A. Brooymans, Oosteinde 54 te 9697 XH Blijham. Dit betreft het uitbreiden van een akkerbouwbedrijf op voornoemd adres. Op bovenvermelde inrichting is het Besluit akkerbouwbedrijven milieubeheer van toepassing.


- H. Kaput, Hoofdweg 6 te 9695 AK Bellingwolde. Dit betreft het wijzigen van een akkerbouwbedrijf op voornoemd adres. Op bovenvermelde inrichting is het Besluit akkerbouwbedrijven milieubeheer van toepassing.

De meldingen en de bijbehorende stukken liggen van 9 april 2003 tot en met 7 mei 2003 ter inzage op werkdagen van 09.00-12.00 uur in het gemeentehuis. Op verzoek (tel 0597-537100) kunnen de stukken buiten deze uren ter inzage worden gelegd.

ONTWERP-VERGUNNING WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend, gelet op artikel 3.19, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht, dat zij voornemens zijn positief te beschikken (onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu), op de volgende aanvraag:

* Fam.W Ekkelkamp, Bultsterweg 1, 9696 XR OUDESCHANS voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer, voor een de gehele inrichting omvattende vergunning Wet milieubeheer voor het in werking hebben van een geitenhouderij aan de Bultsterweg 1 te Oudeschans, kadastraal bekend gemeente Bellingwolde, sectie I, nummers 1371 en 1372;

De ontwerp-beschikking en bijbehorende stukken, liggen van 10 april tot en met 8 mei 2003 ter inzage op de secretarie van de gemeente Bellingwedde, Hoofdweg 2 te Wedde op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur. Alleen indien u daarom telefonisch verzoekt (tel. 0597-537100) worden de desbetreffende stukken van 13.00 tot 16.00 uur en buiten de kantooruren op donderdag van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage gelegd. Een ieder kan gedurende de termijn van de terinzagelegging schriftelijk gemotiveerde bedenkingen inbrengen naar aanleiding van de ontwerp-beschikking. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Bedenkingen dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG Wedde. Voorts kunt u tot en met 23 april 2003 verzoeken om voor het einde van de termijn van ter inzage legging een gedachtewisseling te houden omtrent de ontwerp-beschikking. U kunt dan met vertegenwoordigers van de gemeente en/of de vergunningaanvrager(s) van gedachten wisselen. Gedurende de ter inzage termijn kan op de aanvraag een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. Tevens kan er over de ontwerp-beschikking van gedachten worden gewisseld en kunnen mondeling gemotiveerde bedenkingen worden ingebracht.

Alleen zij die (tijdig) bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State tegen die beschikking, tenzij men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen of tenzij de besluitvorming straks afwijkt van het voornemen.

OPENBARE HOORZITTING BEZWAARSCHRIFTENCOMMISSIE

Op woensdag 16 april a.s. om 17.30 uur in het gemeentehuis te Wedde, houdt de commissie bezwaarschriften Bellingwedde een openbare hoorzitting ter behandeling van de bezwaarschriften van de volgende personen:

1. 17.30 uur: mw. A. Gernand-Aeilts te Bellingwolde; 2. 18.15 uur: dhr. J. Dijk en mw. E. Nuis te Bellingwolde; 3. 19.00 uur: dhr. G. Heeres te Vriescheloo;
4. 19.45 uur: dhr. R. Leunge te Vriescheloo;
5. 20.30 uur: dhr. J.M. Pot te Vriescheloo.

De stukken met betrekking tot bovengenoemde bezwaarschriften liggen voor belanghebbenden ter inzage op het gemeentehuis te Wedde; afd. BAZ.
Nadere informatie kan worden verkregen bij de secretaris van de commissie bezwaarschriften, mw. mr. J.A.Janiszyn, tel. 0597 - 537126.

BEKENDMAKING REALISERING PARKEERVOORZIENINGEN TE OUDESCHANS

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde hebben in haar vergadering van 4 maart 2003 besloten tot:

* het aanwijzen van de aan te leggen parkeervoorziening tussen de percelen Poortweg 1 en 3 als parkeergelegenheid uitsluitend bestemd voor personenauto's
middels bord E08;

* het aanwijzen van de aan te leggen parkeervoorziening aan de Molenweg tegenover de 1^e Kwartierstraat als invalidenparkeerplaats (2x) middels bord E06.

Dit besluit ligt gedurende zes weken na datum publicatie ter inzage in het gemeentehuis te Wedde op de afdeling Bestuurlijke en Algemene Zaken.

PRIJSWINNAARS GRUNNEGER SCHRIEFWEDSTRIED 2003

Op woensdag 26 maart jl. vond de prijsuitreiking plaats van de jaarlijkse Grunneger Schriefwedstried in het museum "De Olde Wolden" te Bellingwolde. Uit de vele individuele inzendingen en school-inzendingen zijn de volgende prijswinnaars bekend gemaakt. De prijzen zijn uitgereikt in de volgende categorieën:

Proza volwassenen:

1^e prijs: As n muske in 't zand; Mw.W. Jager-Molema, Wedde 2^e prijs: Herinneringen oet mien jeugd: "Haarfst"; Mw. J.E. Nobbe- Kemper, Winschoten
3^e prijs: Toch goud kommen; Dhr. G.D. Holvast, Blijham

Poëzie volwassenen:

1^e prijs: Jeugdherinnerns; Dhr. A. Vloo, Bellingwolde 2^e prijs: De tied geft nij leven; Dhr. G.E. Katuin, Vriescheloo 3^e prijs: Tied; Dhr. J.M. Brehen, Bellingwolde

Proza en poëzie Dollard College:

1^e prijs: Grasspriete (proza); Marita Koolhof, Bellingwolde 2^e prijs: Kolt (poëzie); Willemijn Dokter, Bellingwolde

Proza groep 5 en 6

1^e prijs: Mazzel???; Dorien Korte, groep 6, c.b.s. De Bron 2^e prijs: Lena; Marieke de Boer, groep 6, c.b.s. De Bron 3^e prijs: Mithelpen; Linda Bultena, groep 6, c.b.s. De Bron

Poëzie groep 5 en 6

1^e prijs: Mien hondje; Kim Ijsenbrand, groep 6, 't Vrieske Honk 2^e prijs: Meester; Marco van Ewijk, groep 5/6, Oosterschool 3^e prijs: Oorlog; Bas Ubels, groep 5/6, Oosterschool

Proza groep 7 en 8

1^e prijs: Mien mamme haar't altied al zegd; Erin Meijer, groep 7, c.b.s. De Bron
2^e prijs: De sloapwandeloar; Sjoerd Blok, groep 7, c.b.s. De Bron 3^e prijs: Puppy's ontvoerd; Jolie Hoekstra, groep 8, c.b.s. De Bron

Poëzie groep 7 en 8

1^e prijs: De vos en de mol; Alona Smith, groep 7, o.b.s. 't Vrieske Honk
2^e prijs: Nait inhoalen bie mist; Ilse Borgers, Bovenlanden 2, Blijham
3^e prijs: De hond; Gerjanne Grezel, groep 7, o.b.s. De Vlonder

Prijswinnaar beste school:

C.B.S. De Bron, Vriescheloo
Voor de school is een prijs beschikbaar gesteld van EUR 75,- die zal worden besteed aan een expositie van de inzendingen in de bibliotheek. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

SLUITING BIJZONDERE DAGEN

Het gemeentehuis te Wedde is gesloten op de volgende dagen:
* 18, 21 en 30 april

* 1, 2, 5, 29 en 30 mei.

Tijdens de sluiting bestaat geen mogelijkheid tot het verkrijgen van "reisdocumenten" (paspoort of identiteitskaart). Voor geboorte- en overlijdensaangifte kan contact worden opgenomen met dhr. Grijze, tel. 06 - 27 28 28 16 voor het maken van een afspraak. Ook de gemeentewerf te Vriescheloo is op dezelfde dagen gesloten. Voor noodgevallen (bijv. rioolverstopping) kunt u bellen: 0597 - 451580.

VRIJSTELLING ARTIKEL 19, LID 3 WRO

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken ingevolge het bepaalde in artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het college voornemens is vrijstelling te verlenen voor de locaties:

Sportweg 84 te Bellingwolde
voor het oprichten van een garage/berging.
Lutjeloosterweg 6 te Blijham voor het vergroten van een woning en het oprichten van een garage.

De aanvragen voor bouwvergunning liggen met ingang van 10 april 2003 gedurende vier weken ter inzage op het gemeentehuis, Hoofdweg 2 te Wedde. U kunt gedurende deze vier weken uw schriftelijke bedenkingen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde (Postbus 18, 9698 ZG Wedde).

VERGADERINGEN

In tegenstelling tot de informatie in de gemeentegids, wordt op donderdag 17 april 2003 om 19.30 uur een besluitvormende raadsvergadering gehouden. De eerstvolgende opiniërende vergadering zal op 8 mei plaatsvinden. De agenda van 17 april a.s. luidt:

0. Vragenuur
1. Opening
2. Spreekrecht burgers ex art. 17 R.v.O.
3. Vaststelling agenda
4. Notulen van de besluitvormende raadsvergaderingen van 6 en 27 maart j.l.
5. Mededelingen
6. Ingekomen stukken
7. Raadsvoordracht met betrekking tot het BTW compensatiefonds 8. Vaststelling bestemmingsplan Veelerveen
9. Vaststelling bestemmingsplan Oudeschans
10. Voorstel tot vaststelling van de Verordening op de gemeentelijke basisadministratie
persoonsgegevens gemeente Bellingwedde
11. Bespreking conceptnota Lokaal gezondheidsbeleid Oldambt, ter voorbereiding op
besluitvorming in de raadsvergadering van 26 juni 2003 12. Begrotingswijziging
13. Sluiting

De vergadering wordt gehouden in het gemeentehuis, Hoofdweg 2, Wedde.