Gemeente Capelle a/d IJssel

Onderzoek naar woonwensen Capellenaren

De gemeente Capelle aan den IJssel en Woningpartners voeren momenteel samen een onderzoek uit naar de woonwensen van de inwoners van Capelle aan den IJssel. Het onderzoek moet het mogelijk maken het toekomstig aanbod van woningen zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen van de Capellenaren. In november 2003 zullen de resultaten van het onderzoek bekend worden gemaakt.

Het onderzoek sluit aan op het landelijke woningbehoeftenonderzoek, dat eens per vier jaar gehouden wordt. Ook in Capelle zal het onderzoek eens in de vier jaar worden herhaald. Tevens is het woningmarktonderzoek een vervolgactie op het project Capelle 2020, de visie die aangeeft wat voor stad Capelle in 2020 zou moeten zijn. Het resultaat dat we als gemeente in 2020 willen behalen kan alleen worden bereikt als we inzicht hebben in de concrete woonwensen van de inwoners in de gemeente. De gemeente gebruikt de uitkomsten van het onderzoek bij de invulling van het woningbouwprogramma bij onder andere herstructureringsplannen. Het onderzoek moet bijvoorbeeld antwoord geven op vragen als: aan wat voor soort woningen hebben de ouderen in Capelle aan den IJssel behoefte? en aan wat voor soort woningen voor jongeren of starters is er in Capelle behoefte?

Voor het onderzoek zijn 1.600 personen willekeurig uit het bevolkingsregister geselecteerd. Onder degenen die de vragenlijst ingevuld terugsturen worden 50 staatsloten verloot.