Gemeente Capelle a/d IJssel

Start nieuw groenonderhoudsseizoen

Ondertekening van de nieuwe samenwerkingsovereenkomsten door wethouder Tineke Keuzenkamp en de zes partners voor het groenonderhoud.

Samenwerkingsovereenkomsten voor groenonderhoud ondertekend

Op maandag 7 april 2003 om 17.00 uur ondertekenden wethouder Tineke Keuzenkamp en de zes partners voor het groenonderhoud de nieuwe samenwerkingsovereenkomsten. Dit gebeurde op een speciale manier: voor het gemeentehuis stonden zes voertuigen waarmee de partners het groenonderhoud gaan uitvoeren. Bij de voertuigen stond een groot bord met de contracten die moesten worden ondertekend. De wethouder gaf voor het gemeentehuis eveneens het officiële startschot voor het nieuwe groenonderhoudsseizoen.

Dinsdag 1 april werd het startsein al gegeven voor de nieuwe organisatie van de deelsector Uitvoering van de gemeente Capelle aan den IJssel. De deelsector Uitvoering is verantwoordelijk voor het onderhoud van de buitenruimte. De organisatie is aangepast om het onderhoud van de buitenruimte te verbeteren en efficiënter uit te voeren tegen een redelijke prijs. Het bulkwerk, zoals schoffelen en maaien, is de afgelopen jaren steeds meer aan aannemers uitbesteed. De reden hiervoor is dat deze aanpak efficiënter is. Deze lijn wordt met de nieuwe organisatie voortgezet. De nieuwe OBC-teams (Onderhoud Buitenruimte Capelle) houden zich nu vooral bezig met specialistische taken, zoals snoeien, planten, reparaties en natuurlijk het verlenen van service, maatwerk dus.

Tegelijkertijd met de start van de reorganisatie is de gemeente begonnen met het zoeken naar externe partners die door hun kennis en ervaring het groenonderhoud kunnen verbeteren. Ondanks het feit dat de gemeente zware eisen stelt aan externe partners, is de gemeente toch in staat geweest zes goede partners te vinden.