Gemeente Capelle a/d IJssel

Veilige markt bij slecht weer

Sinds vorige week 1 april moeten de marktkooplieden op het Stadsplein bij windkracht 5 of meer, of bij windstoten met vergelijkbare kracht, hun marktkramen aan zogenaamde stormankers vastmaken. Zo worden gevaarlijke situaties voor bezoekers en kooplieden voorkomen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe besloten, nadat er vorig jaar enige beroering was ontstaan toen de gemeente besloot de markt eerder te beëindigen in verband met slecht weer. De marktkooplieden waren het hier niet mee eens. Voor de duidelijkheid zijn daarom, in overleg met de marktcommissie, nadere regels opgesteld over wanneer bepaalde maatregelen nodig zijn. Het gebruik van de stormankers is er één van. Ook is bepaald dat de kooplieden altijd spanbanden bij zich moeten hebben, waarmee zij hun eigen materiaal of kraam aan de stormankers kunnen vastmaken. Verder kan de gemeente op de marktdag besluiten om bij sterk verslechterende weersomstandigheden de markt per direct te beëindigen.

Van alle markten thuis
De markten in Capelle, vooral die op het Stadsplein, worden goed bezocht. Vanuit de hele regio komen er mensen op af, zeker als het mooi weer is. Breng ook eens een bezoek aan de markt
- Markt Stadsplein: elke donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.
- Wijkmarkt Schollevaar: op het Pier Panderplein, elke zaterdagochtend van 8.30 tot 14.00 uur.