FNV

Gemeenten te afwachtend bij extraatje minima
Gemeenten zijn veel te afwachtend met het uitkeren van extra geld aan langdurig minima. Dat meldt vandaag het FNV e-Magazine Het extra geld komt voort uit een afspraak in het Najaarsakkoord 2002. Toen is mensen die langdurig een minimuminkomen hebben een extra uitkering beloofd van 320 tot 450 euro.

FNV en CNV hebben begin dit jaar een brief gestuurd aan alle 489 gemeenten. Daarin vroegen ze snel het extra geld uit te keren. Daarop hebben slechts 97 gemeenten inhoudelijk gereageerd. Een op de tien van die gemeenten weigert de regeling uit te voeren. 15 Procent doet dat wel en de rest wacht nadere orders van het ministerie af.

Uit de reacties blijkt dat veel gemeenten niet weten wat ze precies moeten doen. FNV en CNV dringen er in een brief aan staatssecretaris Rutte (sociale zaken) op aan de gemeenten snel te informeren over de regeling en haar zo snel mogelijk te laten uitvoeren.
* Klik hier voor de reacties van de gemeenten en de brief aan de staatssecretaris.


* Het FNV e-Magazine verschijnt elke woensdag rond lunchtijd en is gratis. Voor de eerste keer bevat de e-mailkrant ook een poll: 'De kabinetsformatie dreigt vast te lopen. Wat dan?' In dit nummer verder: Europa bevordert gevreesde schildersziekte, meldweek Wet Poortwachter, helft Nederlandse werknemers werkt meer dan 40 uur.

9 april 2003

Wat vindt u? Geef hieronder uw reactie.
FNV e-Magazine 9 april 2003.htm