Nieuwsbericht

woensdag, 9 april 2003, 16.20 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole
Alkmaar, dinsdag 8 april 2003.
Dinsdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Helderseweg. Terplaatse geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Een onbekend aantal weggebruikers passeerden het meetpunt. Elf autobestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u. Naast deze snelheidsovertreders werden ook vijf bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen.

Winkeldief aangehouden
Alkmaar, dinsdag 8 april 2003.
Dinsdag,middag werd een 38-jarige man uit Alkmaar aangehouden op het Europaplein. Kort daarvoor had de man een stofzuiger gestolen vanuit een winkel aan de Europaboulevard. De bedrijfsleider zag dat de man, zonder te betalen de winkel verliet met de stofzuiger onder zijn arm. Hij rende weg en stapte in een auto die geparkeerd stond op de Laan van Brussel. Kort daarop zagen surveillerende agenten de auto geparkeerd staan op het Europaplein. De verdachte, die in de auto zat, kon vervolgens worden aangehouden. De man is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hij probeerde nog wel, door het opgeven van een valse naam onder een proces-verbaal uit te komen, maar de politie wist zijn juiste personalia boven tafel te krijgen.

Twee jongens aangehouden na inbraak school
Heerhugowaard, dinsdag 8 april 2003.
Twee 16-jarige jongens uit Heerhugowaard zijn dinsdagavond aangehouden op de Rozenlaan. Getuigen hadden gezien dat de twee jongens een inbraak hadden gepleegd in een schoolgebouw aan de Rozenlaan. Hierbij was geld weggenomen. De directeur van de school wist de twee jongens aan te houden en droeg ze over aan de politie. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol.
Heerhugowaard, woensdag 9 april 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd en 30-jarige bestuurder van een personenauto uit Obdam aangehouden op de Rustenburgerweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 435 ug/l. Dat is bijna tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

NOORDKOP

Man gewond na val met heftruck
Den Helder, dinsdag 8 april 2003.
Dinsdagmiddag raakte een 17-jarige jongen uit Den Helder gewond na een bedrijfsongeval. De jongen reed als bestuurder van een vorkheftruck in een loods op een bedrijfsterrein aan de Schrijnwerkersweg. Hij reed met een volledig uitgeschoven hefmast en bleef daarmee haken achter een plafondspant. Hierdoor viel de vorkheftruck voorover waarbij de jongen een been brak. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Jongen bespuugd en mishandeld
Anna Paulowna, dinsdag 8 april 2003.
Dinsdagavond werd in de trein tussen Heerhugowaard en Den Helder een 17-jarige jongen uit Den Helder mishandeld door twee tot nu toe onbekende jongens. Het slachtoffer zat in dezelfde coupé als de daders toen één van de twee, zonder dat enige reden voor was, het slachtoffer bespuugde. Toen de jongen hier wat van zij en op de twee daders toeliep werd hij door de twee geschopt en geslagen. Omdat de trein tot stilstand kwam op het station in Anna Paulowna wist het slachtoffer aan zijn belagers te ontkomen. Van de daders is bekend dat het twee blanke jongens zijn van 15 á 16 jaar. De jongste heeft een mollig postuur, een bol gezicht en donker haar. Hij droeg een zwarte jas tot over zijn heupen en een donkere skatebroek met veel zakken. De andere, wat oudere jongen heeft een dun postuur en stekeltjes haar. Opvallend daarbij is dat het uiteinden van zijn haar geblondeerd is. Deze jongen droeg een blauwe spijkerbroek met een aantal bleekvlekken en een grijs tot zilverkleurige jas met een zwarte bies. Van deze dader is bekend dat hij gympen droeg. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844.

Jongen aangehouden na het plegen van een aantal vernielingen Den Burg, woensdag 9 april 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 20-jarige jongen uit Den Burg in zijn woning aangehouden. Kort daarvoor hadden getuigen gezien dat de jongen, samen met een 'vriend in het kwaad' op het dak van een woning aan de Weverstraat stond. Toen zij weer op de grond standen bespoten zij een man met de inhoud van een brandblusser. Hierna verdwenen de twee. Het was niet moeilijk om één van de daders op te sporen. Zij hadden een spoor van vernielingen achter gelaten. Zo werd op Waalderstraat een postbus volgespoten met poeder. Op de Wilhelminalaan en de Brouwerstraat werden vier auto's bespoten met poeder. Tenslotte werd een raam in een deur van een woning aan de Bernhardlaan vernield. Bij deze woning werd de leeggespoten brandblusser aangetroffen. Mede naar aanleiding van een opgegeven signalement viel de verdenking onder meer op de aangehouden verdachte. Hij werd in zijn woning aangehouden. Eén van de getuigen herkende hem als één van de daders. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Naar de identiteit van de andere verdachte wordt een onderzoek ingesteld.

Motorrijder ernstig gewond na ongeval
Nieuwe Niedorp, woensdag 9 april 2003.
Woensdagmorgen omstreeks 11.45 uur vond een ernstig verkeersongeval plaats op de Provincialeweg N242 ter hoogte van Nieuwe Niedorp. De bestuurder van een motor, een 39-jarige inwoner van Oudkarspel, reed over genoemde weg komende uit de richting van Middenmeer. Op het moment dat hij een vrachtwagen in wilde halen botste hij frontaal op een tegenligger, een personenauto bestuurd door een 19-jarige inwoner van Middenmeer. De motorrijder werd van zijn motor geslingerd en raakte zwaar gewond. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Amsterdam. De bestuurder van de auto bleef ongeveerd. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd. De politie is op zoek naar de bestuurder van een personenauto die achter de motorrijder reed vlak voordat het ongeval gebeurde. Deze bestuurder is even gestopt maar is kort daarop weer weggereden. Hij is vermoedelijk de enige die de aanrijding heeft zien gebeuren. De politie wil met deze autobestuurder in contact komen.

WESTFRIESLAND

Vermiste vrouw terecht
Enkhuizen, woensdag 9 april 2003.
Sinds maandagavond 17.30 uur was een 86-jarige vrouw uit Parijs vermist in Enkhuizen. De vrouw was met een Franse passagiersboot in Enkhuizen aangekomen en was 's avonds niet meer teruggekeerd na een uitstapje in het centrum van Enkhuizen. Vervolgens is er een grote zoekactie op touw gezet om de vrouw op te sporen. Woensdag omstreeks het middaguur is via familie van de vrouw in Frankrijk bekend geworden dat de vrouw terecht is. De familie had het passagiersschip ingelicht dat de vrouw thuis was, waarna de bemanning van het schip de politie inlichtte. De vrouw was een nachtje (maandag op dinsdag) in een hotel gaan slapen omdat ze de passagiersboot niet meer kon vinden. Aangezien ze de boot dinsdag nog steeds niet kon vinden besloot de vrouw nog wat inkopen in Enkhuizen te doen om vervolgens met de trein terug naar huis te gaan. Ze zit momenteel weer thuis in Parijs.

Verkeerscontroles
Midwoud/Benningbroek, dinsdag 8 april 2003.
Dinsdagmiddag is er van 13.00 uur tot 15.15 een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Tripkouw in Midwoud en de Oosterstraat in Benningbroek. In die periode zijn 150 automobilisten gecontroleerd. Hierbij zijn acht snelheidsovertreders beboet, één automobilist kreeg een bekeuring wegens rijden zonder autogordel en twee bromfietsers zijn bekeurd wegens rijden zonder helm. Westwoud, dinsdag 8 april 2003.
Dinsdagavond is er van 19.00 uur tot 21.30 uur een snelheidscontrole geweest langs de Dr. Nuijensstraat in Westwoud. Hierbij zijn twee snelheidsovertreders bekeurd. De hoogste snelheid was 69 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.
Andijk, dinsdag 8 april 2003.
Dinsdagmiddag is er van 17.00 uur tot 18.00 uur een verkeerscontrole geweest langs de Kleingouw in Andijk. Hierbij zijn twee snelheidsovertreders bekeurd waarvan de snelste 67 kilometer per uur reed waar 50 kilometer het maximum is. Tevens is één automobilist bekeurd voor rijden zonder gordel.
Medemblik, woensdag 9 april 2003.
Woensdagochtend is er van 8.00 uur tot 9.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Dissel en de Almereweg in Medemblik. Hierbij zijn negen automobilisten bekeurd wegens rijden zonder gordel.
Hoorn, woensdag 9 april 2003.
Woensdagochtend is er van 10.30 uur tot 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn zestien automobilisten bekeurd wegens rijden zonder gordel en drie wegens het niet handsfree bellen.

Fietsster gewond
Hoorn, woensdag 9 april 2003.
Woensdagochtend even voor 7.00 uur is een 44-jarige fietsster uit Hoorn gewond geraakt na een botsing met een 41-jarige automobilist uit Hoorn. De automobilist reed over de Slotemaker in Hoorn vanuit de richting Brandwachter. Op het kruispunt met het Keern verleende hij geen voorrang aan de van links komende fietsster. De vrouw is met een pijnlijke rug en nek naar het Westfries Gasthuis afgevoerd.

Bromfietscontroles
Hoorn, woensdag 9 april 2003.
In het kader van de bestrijding van de overlast door bromfietsen is er vanochtend een bromfietscontrole gehouden langs de Blauwe Berg in Hoorn. Hierbij zijn 23 bekeuringen uitgeschreven wegens een opgevoerde bromfiets, vijf bekeuringen wegens rijden zonder helm, twee keer wegens verkeerde bromfietsverlichting, twee keer wegens het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, twee keer voor onverzekerd rijden en een bekeuring wegens het rijden met een ondeugdelijke band. Medemblik, woensdag 9 april 2003.
In Medemblik is woensdagochtend eveneens een bromfietscontrole gehouden in verband met het bestrijden van de overlast van bromfietsers. De controle is gehouden langs de Dissel en de Almereweg. Er zijn zes bekeuringen geschreven wegens rijden op een opgevoerde bromfiets, één wegens het rijden zonder gele plaat, één wegens het rijden zonder helm en drie wegens het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat.