Provincie Limburg

GS willen toch manege en dierenartsenpraktijk in Kessel (098) Gedeputeerde Staten in beroep tegen beslissing minister VROM

Gedeputeerde Staten (GS) blijven voorstander van het bouwen van een dierenartsenpraktijk samen met een manege in Kessel. De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) heeft de GS-verklaring van geen bezwaar geweigerd. Ook het bezwaarschrift van GS tegen deze weigering is door de minister ongegrond verklaard. Volgens de minister is verstening in het buitengebied niet toegestaan. GS hebben besloten beroep aan te teken bij de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank te Maastricht.

Volgens GS zijn de nieuw te bouwen dierenartsenpraktijk en manege in Kessel goed verdedigbaar met het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL). GS zijn van mening dat deze combinatie een impuls is voor de dynamiek van het landelijk gebied rond de gemeente Kessel. De dierenartsenpraktijk is een praktijk voor grote dieren met een specialisatie voor paarden. In de manege zijn er mogelijkheden om paarden te observeren en vervolgens te behandelen. Een dergelijke dierenartsenpraktijk in combinatie met een manege voorziet volgens GS in een behoefte van vele paardenliefhebbers in en buiten de regio. Het is een bijdrage in de vitalisering van het gebied omdat de landbouw ter plaatse terugloopt.

De Minister van VROM stelt dat het project in strijd is met het bestaande Nationaal Ruimtelijk Beleid.
9-4-2003 12:42