Gemeente Moerdijk


Geen onderzoek naar aanleg 18-holes golfbaan en kartbaan

De gemeente Moerdijk heeft twee intakeverzoeken gekregen om de mogelijkheden in kaart te brengen voor de aanleg van een 18-holes golfbaan in Zevenbergen of Willemstad en een kartbaan in de gemeente Moerdijk.

De gemeente juicht ieder initiatief vanuit de gemeenschap toe. Zij is echter niet de aangewezen instantie om op ieder idee ook een uitgebreid onderzoek los te laten. Zo is het zoeken naar geschikte locaties voor een golfbaan en een kartbaan is geen hoofdtaak van de gemeente. De gemeente verwacht dat initiatiefnemers en marktpartijen die dit soort verzoeken doen, zelf komen met goede onderbouwde voorstellen. Vervolgens worden deze voorstellen getoetst.

De gemeente heeft voor beide ideeën geen geschikte grond in eigendom. Daarnaast brengt de vestiging van een kartbaan een ongewenste milieubelasting met zich mee.

In het verleden zijn de mogelijkheden om een 18-holes golfbaan aan te leggen al bekeken. Er zijn wellicht mogelijkheden om een golfbaan in het gebied van de afvaldeponie in Zevenbergen aan te leggen. Op dit moment is het echter wachten op de besluiten die genomen worden over de deponie.