Openbaar Ministerie

Acht jaar cel en tbs voor kofferbakmoord

---

De rechtbank in Zutphen heeft woensdag de twee verdachten van de Apeldoornse kofferbakmoord veroordeeld tot gevangenisstraffen van acht jaar. De hoofdverdachte, een 18-jarige vrouw uit Twello, kreeg ook tbs en dwangverpleging.
De rechter achtte de twee schuldig aan medeplegen van moord. De hoofdverdachte was de vriendin van het slachtoffer, de 32-jarige René Barmentloo uit Twello. De 30-jarige medepleger uit Apeldoorn was haar nieuwe vriend.
Voor de rechtbank bekende het tweetal twee weken geleden de moord. De straf valt lager uit dan de eis van de officier van justitie. Het OM eiste tien jaar cel tegen beide verdachten en voor de hoofdverdachte tbs met dwangverpleging.
Barmentloo werd in oktober in zijn eigen huis om het leven gebracht door verstikking. Onduidelijk bleef of dat het gevolg was van het kussen dat de vrouwelijke verdachte op de mond van het slachtoffer gedrukt hield of door het touw dat de twee om de hals van de Twellonaar hadden gebonden.
De twee liepen bij toeval in Apeldoorn tegen de lamp toen ze op zoek waren naar een plek om zich van het lijk te ontdoen. Door de manier van rijden, hield de politie het tweetal staande. Nadat bleek dat de vrouw geen rijbewijs bezat en er een schaar in de auto lag die veel gebruikt wordt bij inbraken, moest de kofferbak worden geopend. Agenten vonden daar het lijk van Barmentloo.
De advocaten van de verdachten betoogden dat het bewijs onrechtmatig was verkregen, maar de rechtbank wees dit van de hand.



Openbaar Ministerie