Ingezonden persbericht


ECXS, Techo Design en FileMaker bundelen krachten tijdens Grafivak 2003 Sterk trio in multichannel-oplossingen

Utrecht, 9 april 2003 -- Tijdens de Grafivak bundelen ECXS, Techno Design en FileMaker hun krachten voor de grafische en multimediabranche (grafimedia). Deze bundeling van krachten biedt reclamebureau's, uitgeverijen, drukkerijen en fotografen een software-oplossing voor hun multichannelcommunicatie.

ECXS biedt software-oplossingen voor reclamebureau's, uitgeverijen, drukkerijen en fotografen met toepassingen als de ecOrganizer agenda-, relatie- en projectbeheersysteem, het Astro beeldarchiveringssysteem voor fotografen en de @Taker, een advertentieboekingssysteem voor uitgeverijen. Techno Design biedt taal-, productie- en database-oplossingen op het gebied van publicatietechnologie. Naast de programma-aanvullingen voor Quark en Adobe, biedt Techno Design ook maatwerkoplossingen.

Zowel EXCS als Techno Design, maken gebruik van de FileMaker-technologie. FileMaker biedt met haar nieuwe databasesoftware Pro 6, gemakkelijke opmaakprofielen en middelen om informatie te verzamelen, te beheren en te delen. Dankzij de geïntegreerde XML (eXtensible Markup Language) import- en exportmodule, is grenzeloze gegevensuitwisseling mogelijk. De mogelijkheid om grote aantallen beelden uit een map in een database te importeren, versterkt FileMaker's positie in het beheren van multimedia.

Plaats
Het aanbod van ECXS, Techno Design en FileMaker voor de grafimedia is 13 tot en met 17 mei te vinden op stand 02.201 en 02.202 in de RAI (Amsterdam).

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen, waarmee ze hun projecten coördineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl Klantverhalen zijn te vinden op www.filemaker.nl/customers.

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
t: (020) 421 05 65