Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (9/4)

Breda, woensdag 9 april 2003

Vier verdachten aangehouden in drugsonderzoek

BREDA: De Bredase politie heeft maandag 7 april jl. twee Bredase broers aangehouden van respectievelijk 22 en 20 jaar die verdacht worden van het handelen in hard- en softdrugs. In het kader van dit onderzoek werden op 20 maart jl. al twee verdachten, een 29-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Diemen, aangehouden. In hun auto vond de politie onder meer XTC, cocaïne en amfetaminen.

De politie kreeg vanuit de wijk Brabantpark diverse overlastklachten die betrekking hadden op het woonadres van een 22-jarige Bredanaar. Deze klachten waren voor het team Zuid-Oost aanleiding om in het kader van de gebiedsgebonden politiezorg een projectmatig onderzoek te starten. Tijdens dit onderzoek kreeg de politie steeds meer aanwijzingen dat de 22-jarige man zich vanuit onder meer zijn woning bezig hield met het dealen van harddrugs.

Op donderdag 20 maart jl. hield de politie in het kader van dit onderzoek op de Rijksweg A-27 ter hoogte van Oosterhout een 29-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Diemen aan. In hun auto vond de politie twee tassen met daarin enkele tienduizenden XTC pillen, ruim een kilo cocaïne, een kilo hennep en circa 14 kilo amfetamine. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de 22-jarige Bredanaar bij deze partij drugs. Deze aanhouding is vanwege onderzoeksbelangen niet eerder bekend gemaakt.
De 22-jarige Bredanaar werd maandag aangehouden in een gevangenis in Zeeland waar hij verbleef in verband met het uitzitten van een straf.

Onder leiding van de rechter-commissaris werd maandag een doorzoeking in de woning van de verdachte verricht. Hierbij werd ook een 20-jarige broer van eerder aangehaalde verdachte aangehouden. Op de kamer van deze man werd een zak soft drugs aangetroffen.

De twee broers zijn in verzekering gesteld. Zij worden donderdag 10 april voorgeleid aan de Rechter- Commissaris.

Man mishandeld en bedreigd in eigen woning

BREDA: Een 49-jarige man is gisteravond in zijn woning in de wijk Kesteren mishandeld en bedreigd. Bij het incident is ook geschoten, maar daarbij is kennelijk niemand geraakt. De achtergronden van deze zaak liggen in de relationele sfeer. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De politie kreeg gisteravond omstreeks 20.30 uur een melding dat er een vechtpartij had plaats gevonden in een woning in de wijk Kesteren (Haagse Beemden). De agenten belden aan bij de woning, waarna er een bebloede man open deed. De man vertelde dat hij ruzie had gekregen met een familielid die bij hem met twee andere mannen die hij niet kende op bezoek was gekomen. De ruzie ging over zaken in de relationele sfeer. Het slachtoffer verklaarde dat het familielid hem met de dood bedreigd had en hem daarna een aantal keren in het gezicht had geslagen, waarna hij korte tijd bewusteloos was geraakt. De drie mannen waren daarna weggegaan.

Het slachtoffer had verwondingen aan zijn hoofd en is daaraan behandeld in het ziekenhuis. Tijdens het incident is gelet op aangetroffen sporen ook met een vuurwapen geschoten. Er is kennelijk niemand daardoor gewond geraakt. Het slachtoffer gaf aan wel knallen gehoord te hebben, toen hij weer bij kennis kwam.

De politie heeft ook een vriend van het slachtoffer gehoord die tijdens het gebeuren in de woning was. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek heeft een sporenonderzoek ingesteld. Het team PrinsenBeemden stelt een nader onderzoek in.

Caravan in brand

RIJSBERGEN: Vannacht is een caravan uitgebrand op een camping aan de Breedschotsestraat. De 15-jarige jongen die in de caravan verbleef is naar het ziekenhuis gebracht vanwege de roet die hij had ingeademd. De oorzaak van de brand is onbekend.

Vannacht is omstreeks 04.00 uur brand uitgebroken in een caravan op een camping aan de Breedschotsestraat in Rijsbergen. In deze caravan verbleef een 15-jarige jongen vanwege een stage in de omgeving. Hij was wakker geworden door de rook en zag toen ook vuur om zich heen. Hij is toen direct naar de deur gelopen en heeft de ruit ingeslagen om de caravan uit te vluchten. De brandweer kwam ter plaatse die de brand geblust heeft De caravan kan als verloren worden beschouwd. Een andere caravan liep door de brand lichte schade op/ Het dak van het schuurtje dat bij de getroffen caravan hoort bevat asbesthoudend materiaal. De brandweer heeft deze opslagruimte met linten afgezet. Vandaag komt hiervoor een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse. De ouders zijn met hun zoon naar het ziekenhuis gegaan omdat hij nogal wat roet had ingeademd.

Belg beroofd van auto

BREDA: Een 49-jarige Belgische man is gisteravond in Breda beroofd van zijn zwarte Mercedes personenauto. De dieven reden de auto opzettelijk aan. In de verwarring na de aanrijding wist een van de mannen de auto te stelen.

De man stopte omstreeks 20.45 uur op de Graaf Engelbertlaan voor het rode verkeerslicht. Terwijl de man stilstond voelde hij dat zijn voertuig van achteren werd aangereden. Hij stapte uit om te kijken of er schade was. Hij zag dat de bestuurder en een bijrijder van de auto die hem aangereden hadden, ook uitstapten. Een van deze mannen, die een negroïde uiterlijk had, liep hem voorbij, stapte in de auto van de Belg en reed daarmee weg. De andere dader had een Aziatisch uiterlijk. Deze man reed weg in de andere auto een Audi. De politie heeft een aangifte opgenomen en het voertuig gesignaleerd. Het betreft een zwarte Mercedes C 220, voorzien van het kenteken GJM178, van het bouwjaar 2002. Getuigen zich kunnen melden bij het team Tuinzigtlaan via 0900-8844.

Inbraak tankstation

TETERINGEN: Vannacht is ingebroken in een tankstation aan de Oosterhoutseweg. De melding kwam omstreeks 03.15 uur binnen. De schuifdeur aan de voorzijde van het pand was met een stoeptegel ingegooid. Volgens een getuige hadden twee jonge mannen ingebroken. De dieven, waarvan er één een witte tas in zijn hand had, waren weggelopen in de richting van de Langelaar. De politie heeft met twee auto`s de omgeving afgezocht maar de daders niet meer aangetroffen. De buit bestaat uit sloffen sigaretten. Het team Vlaanderenstraat stelt een nader onderzoek in.

Bij inbraak woning, auto ook gestolen

TETERINGEN: In een woning aan het Herdershof is ingebroken. De inbraak is vanmorgen ontdekt. Men heeft aan de achterzijde met een schroevendraaier het slot van een deur geforceerd. Uit de woning zijn veel goederen weggenomen, onder andere een GSM, een beeldscherm, autopapieren en de autosleutels. Hiermee heeft men ook een zwarte Seat Arosa gekentekend 42-JH-XB gestolen. Ook in een woning aan de Hoolstraat is ingebroken. Men heeft aan de achterzijde het slot van een deur geforceerd. Uit de woning heeft men geld, GSM`s en een digitale camera gestolen.

Beroving

ETTEN-LEUR: Vanmorgen is omstreeks 11.00 uur op de Konijnenberg een 69-jarige vrouw uit Etten-Leur beroofd van haar tas. Het slachtoffer stond samen met haar thuishulp stil bij een paardje. Op dat moment kwamen er twee gasten aanlopen, die haar tasje uit haar hand hebben gerukt. Het zou gaan om een twee mannen van circa 25 jaar oud met een licht getinte huidskleur. In het tasje zaten twee portemonnees, een brood, koekjes en een bril. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de daders. Ook is een buurtonderzoek ingesteld een een verklaring opgenomen van de getuige van de Thuizorg.

Bron: Willem van Hooijdonk