Ingezonden persbericht


Plasmon's udo bijna gereed voor productie - nieuwe upgrades voor optimaal gebruik van bestaande optische opslaginvesteringen

Technologie upgrades bieden klanten een soepele overgang naar UDO (Ultra Density Optical) met gebruik van hun bestaande optische opslaghardware

Melbourn, Verenigd Koninkrijk, 7 april 2003 - Plasmon (LSE: PLM), de marktleider voor professionele optische data opslagoplossingen, kondigt vandaag een upgrade strategie aan waarmee klanten in staat zijn superieure UDOÔ (Ultra Density Optical) opslagmogelijkheden te implementeren binnen bestaande optische jukeboxen van Plasmon.

Het programma, bekendgemaakt op de AIIM 2003 Conference and Exposition New York standnummer 2851, stelt klanten die gebruikmaken van Plasmon's G-Series 5,25 inch optische jukeboxen in staat UDO drives toe te voegen. De UDO drives komen binnenkort op de markt. Hierbij blijven gegevens die op Magneto Optical (MO) cartridges gewoon toegankelijk. Deze mogelijkheid voor "mixed-media" biedt de klanten van Plasmon een duidelijke overgangsstrategie naar optische opslag met hogere prestaties en grotere capaciteit.

"De introductie van ons upgrade programma vereenvoudigt de overgang naar UDO, de nieuwste technologie, terwijl er optimaal gebruik wordt gemaakt van de investeringen die klanten van Plasmon hebben gedaan in onze bestaande, optische opslagsystemen die toonaangevend zijn in de industrie," aldus Nigel Street, Plasmon's CEO. "Met de mogelijkheid om UDO drives aan bestaande hardwareconfiguraties toe te voegen en de mogelijkheid toegang te krijgen tot nieuwe en bestaande gegevens, onafhankelijk van het technologietype, zijn de eerdere en huidige aankopen van onze klanten op het gebied van optische opslag volledig geschikt voor de toekomst."

UDO van Plasmon maakt gebruik van bijzonder hoogwaardige technologie met blauwe laser en vormt de enige belangrijke doorbraak op het gebied van optische opslagtechnologie sinds de introductie van de 14 x 9,1 gigabyte Magneto Optical drives in 2000. Aanvankelijk levert Plasmon 30 gigabyte UDO media, met een duidelijk traject richting 60 gigabyte en vervolgens 120 gigabyte media. Deze nieuwe doorbraken in capaciteit en prijs/prestatie dragen ertoe bij dat UDO een nieuwe standaard bepaalt voor professionele, high-performance en kosteneffectieve archiveringsopslag.

Plasmon's G-Series geautomatiseerde optische productreeks wordt gezien als de de-facto standaard voor het archiveren van missiekritische gegevens en records binnen een groot aantal verticale markten - bijvoorbeeld medical imaging, documentmanagement, archivering van e-mail en de verwerking van financiële transacties en records. De optische opslagoplossingen van het bedrijf bieden een kosteneffectieve, bijzonder lange levensduur voor opgeslagen media en foutloos opvragen van gegevens. Vluchtigere media, zoals magnetische disk en tape, schieten tekort voor wat betreft de prestaties, de stabiliteit, de archieflevensduur en de data-integriteit die noodzakelijk zijn om tegemoet te komen aan de toenemende eisen van de klant en wettelijk regelgeving voor opslagformaten die niet kunnen worden gewijzigd.

Door het gebruik van de meest geavanceerde technologie met blauwe laser en recent ontwikkelde optica, biedt UDO van Plasmon verbeterde optische opslagdichtheden van 2,7 gigabits per sq. inch tot meer dan 7,4 gigabits per sq. inch. UDO's initiële capaciteit van 30 gigabyte, verkrijgbaar voor $ 2 per gigabyte, betekent een spectaculaire vijfvoudige vermindering van de kosten voor professionele optische media. Het bedrijf verwacht dat de prijs per gigabit van UDO in de buurt zal komen te liggen van optische consumentenproducten, zoals DVD.

"UDO levert de spectaculairste verbetering in optische opslaginnovatie sinds 1985, toen de eerste MO producten op de markt kwamen," stelt Plasmon's Nigel Street. "Dankzij ons upgrade programma kunnen onze klanten nu met een gerust hart optische opslagsystemen aanschaffen in de wetenschap dat hun bestaande investering wordt beschermd - de overstap naar UDO kan immers eenvoudig worden gemaakt. Met onze UDO upgrades kunnen klanten nog zeker 10 jaar profiteren van hun investeringen in opslagsystemen."

Professionele 5,25 inch optische opslagtechnologie beschikt reeds over een ongekende 15-jarige geschiedenis van veilige, langdurige opslag voor gegevensarchivering. UDO van Plasmon zet deze geschiedenis voort met grotere opslagcapaciteiten in zowel Rewritable als echte Write Once mediaformaten. Door bij UDO gebruik te maken van dezelfde ISO-standaard vormfactor als voor 5,25 inch optische drives en media van eerdere generaties, kan mixed-media ondersteuning in de bibliotheken van de G-Series worden geboden.

Prijzen en beschikbaarheid

Plasmon's UDO Upgrade Programma bestaat uit een eenvoudige field upgrade van elke picker assembly uit de G-Series met nieuwe UDO drives en elektronica voor besturing van de drive. De prijzen voor de upgrades worden bekendgemaakt in het tweede fiscale kwartaal.

OVER PLASMON

Plasmon werd in 1987 opgericht en is een international opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige removable dataopslag oplossingen. Het bedrijf staat sinds 1996 genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE: PLM). Wereldwijd beschikt Plasmon over meer dan 500 medewerkers en jaarlijkse verkoopomzetten van meer dan $ 100 miljoen.

Het wereldwijde hoofdkantoor van Plasmon is gevestigd in Cambridge (Verenigd Koninkrijk), waar het bedrijf 12-inch optische disk producten ontwikkelt en fabriceert in een ISO-9001 gecertificeerde faciliteit en daarnaast gespecialiseerde technologisch advies en ondersteuning biedt aan de productie-industrie voor herschrijfbare CD-R en DVD. Ook worden in het Verenigd Koninkrijk sofware voor opslagmanagement en network attached storage (NAS) producten ontwikkeld. Regionale Europese verkoopkantoren zijn gevestigd in München, Parijs, Milaan en Antwerpen. Plasmon produceert eveneens optische disk masters in Caen in Noord-Frankrijk. In Europa kunt u contact opnemen met Plasmon op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; telefoon: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444. Internet: http://www.plasmon.co.uk e-mail: sales@plasmon.co.uk

In de ISO-9001 gecertificeerde productiefaciliteit in Colorado Springs (Verenigde Staten) ontwikkelt en produceert Plasmon magneto optische, CD/DVD en tape jukeboxen en optische disk drives. Plasmon is de koploper op het gebied van 12-inch optische disk drives en media en levert eveneens een brede reeks opslagoplossingen op basis van 5.25" MO, CD/DVD en LTO tapeopslag technologieën. Kenmerkende eindgebruikers van de producten van Plasmon zijn onder andere banken, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsdepartementen waarbij de veilige archivering van grote hoeveelheden gegevens de grootste prioriteit heeft. In Noord-Amerika kunt u contact opnemen met Plasmon op: 400 Inverness Parkway, Englewood, Colorado; tel: 800.451.6845 or 303.925.1855. Internet: http://www.plasmon.com e-mail: sales@plasmon.com

UDO is een geregistreerde handelsnaam van Plasmon Plc

Plasmon persinformatie:

Carl Mills Sally Fisher

Mills, Hughes & partners Plasmon Data Ltd

Tel: +31-40-2110110 Tel: +44 (0) 1763 262963

E-mail: carl@mills-advertising.com E-mail: sfisher@plasmon.co.uk