Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 9-04-2003 2e persbericht 9 april 2003

Eindhoven Verkeerscontrole
Dinsdagmorgen tussen 9.00 en 10.30 uur heeft de politie op de St. Jorislaan een verkeerscontrole gehouden. Er zijn zeven automobilisten bekeurd omdat ze geen autogordel droegen en drie automobilisten gingen op de bon omdat ze door rood reden.

OIRSCHOT Woninginbraak
Oirschot Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een woning aan de Zoete Ermgaard. De bewoners missen geld, sieraden en een radio. De waarde van de buit is niet bekend. Tussen 19.00 en 00.30 uur dinsdag 8 op woensdag 9 april werden de buitendeuren van de woning geforceerd, waarna binnen alle kasten en laden werden doorzocht.

SOMEREN Inbraak in bedrijf
Someren Uit een kindermodezaak aan de Kraaiendijk is in de nacht van dinsdag op woensdag een hoeveelheid kleding weggenomen, nadat onbekenden de ruit van de toegangsdeur hebben vernield. Een getuige meldde de politie dat omstreeks 03.15 uur meerdere personen bij het pand werden gezien. Nadat het forceren van de toegangsdeur mislukte, vernielden de daders een ruit om binnen te komen. Met de gestolen kleding vertrokken de daders in een donkerkleurige auto in de richting van de Kanaalstraat.

VELDHOVEN Man voor stalking aangehouden
Veldhoven Een 39-jarige inwoner van Veldhoven is dinsdagmorgen door de politie in zijn woning aangehouden op verdenking van stalking en bedreiging van een 41-jarige vrouw. De vrouw deed aangifte van het feit dat de man haar gedurende enkele maanden veelvuldig lastigvalt, zowel persoonlijk dan wel telefonisch. Na overleg met de officier van justitie in Den Bosch heeft deze tegen de man een aanhoudingsbevel uitgeschreven.

GELDROP Inbraak in witgoedzaak
Geldrop De eigenaar van een zaak in witgoed aan de Wielewaal heeft bij de politie aangifte gedaan van inbraak in zijn zaak. Onbekenden ramden rond 04.20 uur met een auto de voordeur van de zaak en gingen er vandoor met een magnetron.