Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (9/4)

Oosterhout, woensdag 9 april 2003

Bekeuringen voor gordels en snelheid WOUDRICHEM: Op dinsdag 08 april 2003 tussen 09.00 en 17.00 heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Almkerkseweg te Woudrichem. De politie gebruikte daarbij de Laser-Patrol. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De politie schreef vijftien bekeuringen. Zes voor het niet dragen van de autogordel en negen voor het overschrijden van de maximum snelheid. De snelste overtreder reed 80 km/h.

Verkeerscontrole
DUSSEN: Op dinsdag 8 april 2003 heeft de politie `s ochtends een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg Zuid te Dussen. Hierbij vielen veertien processen-verbaal:
- 9 x geen autogordel
- 2 x geen kentekenbewijs kunnen tonen
- 1 x rijden zonder geldig Nederlands rijbewijs
- 2 x voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden. Dinsdagmiddag op 8 april 2003 heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Polstraat te Wijk en Aalburg. Hierbij kregen 16 mensen een bekeuring:

- 13 x geen autogordel
- 1 x geen kentekenbewijs kunnen tonen
- 2 x voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden.
Team Loon op Zand organiseert Leefbaarheidsdag KAATSHEUVEL: Op zaterdag 12 april 2003 organiseren gemeente en politieteam Loon op Zand de Leefbaarheidsdag 2003. Dit evenement vindt plaats in Kaatsheuvel. Het thema van deze dag is Leefbaarheid, in beeld gebracht door de integrale samenwerking met diverse partners. Zo zijn onder meer het Openbaar Ministerie, Bureau Halt, de brandweer, Vereniging Natuurmonumenten en de gemeente Loon op Zand aanwezig. Maar ook specifieke politiediensten zoals het Verkeershandhavingsteam, ME, AE en de Vreemdelingendienst geven naast team Loon op Zand acte de présence. Het speelt zich af in en rond het politiebureau in Kaatsheuvel en op de Nieuwe Markt in het centrum van Kaatsheuvel. Ook voor jonge kinderen is er van alles te beleven, zoals een springkussen en een clown. Iedereen is van harte welkom! Het programma voor de dag ziet er als volgt uit: 10.00 uur Opening voor het publiek 11.00 uur Demonstratie arrestatie gevaarlijke criminelen 12.00 uur Bevrijding bekneld slachtoffer door brandweer 13.00 uur Demonstratie politiehondengeleider 14.00 uur Demonstratie arrestatie gevaarlijke criminelen 15.00 uur Demonstratie verkeersongeval 16.00 uur Einde

Ramkraak in winkel
WAALWIJK: Op woensdag 9 april omstreeks 01.35 uur werd er een zogenaamde ramkraak gepleegd in een winkel aan de Stationsstraat. Men gebruikte daarvoor een eerder te Oisterwijk gestolen personenauto, die men aan de voorzijde van de winkel daar naar binnen reed. Daardoor ontstond wel een grote ravage. De dieven wilden vervolgens elektronische apparatuur stelen. Deze goederen waren nog eens extra tegen diefstal beveiligd met een staalkabel. Voor zover bekend is er verder niets uit de winkel gestolen. Wel zit het bedrijf met een grote schadepost.

Inbraak in woning
WASPIK: Gistermiddag, dinsdag 8 april tussen 14.15 en 14.45 uur werd er aangebeld bij een woning aan de St. Jozefhof. Aanvankelijk kwamen 2 vrouwen aan de deur die vroegen om pen en papier. Toen de bejaarde bewoonster dat voor hen wilde gaan halen deed ze voor de zekerheid wel eerst de deur dicht. De vrouwen kwamen haar echter achterna de woning in. De bewoonster werd in haar woonkamer even aan de praat gehouden en een of enkele mannen hebben vervolgens uit haar slaapkamer geld en sieraden gestolen. Nadien bleek de voordeur overigens braaksporen te vertonen. Vermoedelijk zijn de beide vrouwen hiervoor verantwoordelijk en hebben zij de voordeur open laten staan voor hun handlangers.

Snelheidscontroles
MADE/TERHEIJDEN: Op dinsdagochtend 8 april hield de politie van 07.45 uur tot 09.15 uur een snelheidscontrole op de Kerkdijk in Made. s Middags controleerde de politie op de Zeggelaan in Terheijden. In totaal werden 352 passanten gecontroleerd en 71 bekeuringen uitgedeeld.

Verkeerstoezicht
GEERTRUIDENBERG/DRIMMELEN: De politie controleerde op dinsdag 8 april van 15.00 uur tot 17.30 uur het verkeer in beide gemeenten met een onopvallende motor. Resultaat: 2 bekeuringen voor het niet handsfree mobiel bellen , 1 bekeuring voor het onverzekerd rondrijden met een bromfiets en 1 bekeuring voor het niet bij hebben van een bromfietscertificaat.

Dief heeft meer op zijn kerfstok GEERTRUIDENBERG: Maandagochtend 7 april arresteerde de politie een 22-jarige inwoner van Geertruidenberg. Hij werd verdacht van vijftien diefstallen vanuit tuinen tuinstoelen, (plantenbakken, sierornamenten, tuinkabouters en dergelijke) Gedupeerden ontdekten hun gestolen bloembakken in de tuin van de verdachte. De politie stelde een onderzoek in en vond spullen van circa vijftien diefstallen terug. Nadat hij verhoord was is hij s-avonds weer in vrijheid gesteld. Toen de politie later bij hem thuis kwam troffen ze nog meer gestolen spullen aan, zoals een hoge drukreiniger, een magnetron, gereedschappen, tuinbeelden (laven) geboortebord voor in de tuin. De man is opnieuw aangehouden en bekende nog een aantal diefstallen, winkeldiefstallen en inbraken. De man verklaarde de laatste anderhalve maand verantwoordelijk te zijn voor circa dertig diefstallen.

Brand in tuin
OOSTERHOUT: De politie stelt een onderzoek in naar een brand die vermoedelijk is aangestoken. Op dinsdag 8 april omstreeks 18.15 uur stonden in een tuin aan het Bosboomplantsoen 15 bomen, die als tuinafscheiding dienden, en een schuur in brand. De brandweer is ter plaatse geweest en heeft de brand geblust.

Winkeldief opgepakt
OOSTERHOUT: Op woensdag 9 april omstreeks 07.30 uur hield de politie een 30-jarige man uit Oosterhout aan. Hij wordt verdacht van enkele recente winkeldiefstallen, die hij inmiddels bekende. Het ging om diefstal van een videoband uit een winkel en een krat bier vanuit een supermarkt. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld en met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Bron: Jeroen Steenmeijer