Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (9/4)

Bergen op Zoom, woensdag 9 april 2003

Brutale winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: Bij een electronicawinkel aan de Antwerpsestraat is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks middernacht door een onbekende met een baksteen een etalageruit ingegooid, waarna de dader vanuit de etalage een DVD-speler weg nam. Een getuige probeerde de diefstal te voorkomen, maar kreeg door de dader een fiets naar zich toe gegooid, waarna de dader wist te ontkomen. De getuige heeft de achtervolging nog ingezet, maar kon de dader uiteindelijk niet bijhouden. Door de vernieling is een aantal apparaten beschadigd geraakt. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Schietpartij bij garagebedrijf

BERGEN OP ZOOM: Woensdagmiddag vond kort na 15.00 uur bij een garagebedrijf aan De Linie een schietpartij plaats, waarbij de 43-jarige eigenaar van het bedrijf in het onderbeen geraakt werd. Van deze schietpartij waren in ieder geval de twee zonen van het slachtoffer, waarvan er een minderjarig is, getuige. Het schot werd vermoedelijk gelost door de bestuurder van een personenauto met een Belgisch kenteken. Het slachtoffer wordt in het ziekenhuis geopereerd, maar bevindt zich niet in levensgevaar. De politie onderzoekt momenteel met een team van acht mensen de toedracht rond de schietpartij. Daarnaast wordt door de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek een sporenonderzoek ingesteld. Op grond van de eerste gesprekken sluit de politie niet uit dat een prive-kwestie aanleiding was voor de schietpartij.

Gewapende overval

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagmiddag rond 17.00 uur vond een gewapende overval plaats op een slijterij aan de Sibeliusstraat. Twee "klanten" wachtten af tot een echte klant had afgerekend en de winkel had verlaten, waarna een van hen een vuurwapen, dat hij onder zijn kleding verstopt had, tevoorschijn haalde en geld uit de kassa eiste. De winkelier kreeg de kassa echter naar de zin van de gewapende overvaller niet snel genoeg open, waarna de overvaller de winkel verliet. De andere dader nam hiermee echter geen genoegen, pakte de kassa vast met de bedoeling de gehele kassa mee te nemen. De winkelier sloeg de overvaller echter vervolgens zodanig hard met zijn vuist in de nek dat deze overvaller viel en ook weg vluchtte. Hoewel de gealarmeerde politiemensen reeds enkele minuten na de overval arriveerden, hebben ze in de directe omgeving geen daders meer aangetroffen.

Verkeerscontrole

LEPELSTRAAT: In het kader van de landelijke controleweek "Autogordels" hebben politiemensen van team Halsteren/Bergen op Zoom Noord een controle gehouden op het Vagevuur in Lepelstraat. In de 30 gecontroleerde voertuigen bevonden zich 6 bestuurders die hun gordel niet droegen. Zij kregen ieder een bekeuring van 40 euro.

Kersverse eigenaar stacaravan gedupeerd

HOOGERHEIDE: In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een stacaravan, die gestald staat op een camping aan de Groene Papegaai in Hoogerheide. De kersverse eigenaar, die de caravan pas een paar dagen in het bezit heeft, was op het moment van de inbraak niet aanwezig, maar ontdekte de inbraak pas de volgende morgen. De dader kwam de caravan binnen door het verbreken van een raam. Uit de caravan wordt een digitale satelliet decoder vermist.

Agressie bij 120 km/u loopt ternauwernood goed af

RUCPHEN: Dinsdagmorgen vond in de ochtendspits rond de klok van 7.00 uur op de Rijksweg A58 een aanrijding plaats, die maar ternauwernood goed afliep. In de rijrichting Breda reed een 32-jarige motorrijder uit Roosendaal met een snelheid van meer dan 100 km/u tussen twee rijen auto`s door. Een 33-jarige automobilist uit dezelfde woonplaats ergerde zich dusdanig aan het rijgedrag van de motorrijder, dat hij besloot hem door middel van armgebaren van zijn ergernis deelgenoot te maken. Hij vermeerderde snelheid, haalde de motorrijder links in en wilde volgens zijn eigen verklaring voor hem gaan rijden, maar sneed hem echter vervolgens met hoge snelheid de weg af en kwam met de rechterzijde van zijn auto in aanraking met de motorfiets. De automobilist reed de man volgens zijn eigen verklaring niet opzettelijk aan, voelde wel een lichte tik, maar reed desondanks door. De politie heeft tegen beide mannen proces-verbaal opgemaakt, jegens de automobilist onder meer voor poging tot doodslag.

Verkeerscontrole

RUCPHEN: Vanmorgen werd in de gemeente Rucphen een verkeerscontrole gehouden door tien politiemensen van het district, waaronder een motoragent. Op de Gebrande Hoefstraat en de Sprundelseweg werden met de rollentestbank bromfietsen gecontroleerd. Er werden ruim 40 bromfietsen gecontroleerd waarvan bijna 33% in overtreding was: twaalf eigenaren van een bromfiets met een te groot vermogen werden bekeurd. Daarnaast werd op beide lokaties automobilisten gecontroleerd op het niet-dragen van de autogordel. Hiervoor werden 20 bekeuringen uitgeschreven.
Op de Sprundelseweg werd bovendien op overtreding van de toegestane snelheid gecontroleerd. Er werden 2 automobilisten bekeurd. Voorts werd nog een tweetal bromfietsers bekeurd voor overige overtredingen: een van hen een geslotenverklaring; de ander voerde niet de vereiste gele plaat.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in diverse auto`s in de Kroeven: de politie heeft aangiften opgenomen van diefstallen uit auto`s die geparkeerd stonden aan de Spieghellaan, Van de Woestijnelaan, Toussaintlaan, Da Costaflat en Van Lenneplaan. Het ging het dievengilde in hoofdzaak om het bemachtigen van de audioapparatuur.

Dronken achter stuur

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag werd omstreeks 16.30 uur bij een verkeerscontrole een 46-jarige bestuurder uit Breda op de President Kennedylaan aangehouden omdat hij zichtbaar dronken was. Na de blaastest en verhoor werd hij heengezonden met een transactievoorstel van euro 190,-. Zijn auto moest hij laten staan.

Verkeerscontrole

ROOSENDAAL: Op de Burgemeester Schneiderlaan werd dinsdagmiddag tussen 14.30 uur en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 19 snelheidsovertreders geverbaliseerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur, waar 50 is toegestaan.

Bron: Manon Ostendorf