CDA

CDA
09-04-03
CDAV start discussie over integratie en emancipatie allochtone vrouwen Op 5 april j.l. kwam een gezelschap van 120 CDAV-vrouwen naar de Geertekerk in Utrecht met als doel goedkeuring te verlenen aan de jaarstukken, aan de inzet van de Regiegroepen Buitenland; Communicatie, pers en publiciteit, In- en Externe Vertegenwoordigingen, en ZMV; en aan de presentatie van het nieuwe jaarthema: Integratie en emancipatie van de allochtone vrouw.

Onder leiding van Marijke Houben, voorzitter van de gelijknamige projectgroep, lichtten de leden het belang van een goede discussie toe, die aan de hand van de nota DE UITDAGING, DIE INBURGERING HEET! in het hele CDA-land gaat plaatsvinden. Een en ander kreeg ondersteuning van Kamerlid Mirjam Sterk en van de van origine Turkse presentatrice, artieste en discussieleidster van het Forum, Funda Müjde.

Als klap op de vuurpijl bood vice-voorzitster Hester Maij de oud-voorzitster Marja van Bijsterveldt een passend afscheidscadeau aan. Zij was niet alleen de initiator van dit jaarthema; zij maakte zich sterk voor meer vrouwen in de politiek.

Het startschot is gegeven; de CDAV-afdelingen kunnen aan de slag. Als het aan de aanwezige CDA-vrouwen ligt, zal het aan inspiratie en enthousiasme niet ontbreken.