Gemeente Alphen aan den Rijn


Locatie ijshal nog niet bekend

Het is nog niet bekend waar een mogelijke ijshal in Alphen aan den Rijn zal komen. Het college van B&W laat eerst een aantal zaken verder uitzoeken. Dit vraagt meer tijd dan was verwacht. Dit betekent dat het voorstel voor een locatie niet meer in de raadsvergadering in april behandeld kan worden. Het idee voor een ijshal is een van de voorstellen uit de actie 'Wat te doen met 10 miljoen'.

Eerder dit jaar nam het College een principebesluit over de locatie van de volkstuinen in de wijk Kerk en Zanen. Alternatieven waren de bedrijfsterreinen De Schans II en
Hoorn West. Deze worden nu nader onderzocht. De gemeente wil, om tot een goed vergelijk te komen, een opsomming van al de mogelijke procedures en kosten die gelden op de verschillende locaties. Daarnaast moet er nog overleg met de inititatiefnemer plaatsvinden.

De rol van de gemeente bij de realisatie van een ijshal spitst zich toe op twee zaken. Ze stelt een eenmalige bijdrage beschikbaar vanuit de actie '10 miljoen'. Daarnaast wijst de gemeente een mogelijke locatie aan. Het is aan de initiatiefnemer om de hal ook daadwerkelijk te bouwen en exploiteren.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 08 april 2003 laatste wijziging