Gemeente Amersfoort

De Brink in Vathorst bereikt hoogste punt

datum: 9 april 2003

Het hoogste punt van De Brink is het dak van de sportzaal. Dit punt is op 1 april bereikt. De bouw vordert snel. In De Brink komen basisscholen, kinderopvang, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang, activiteiten voor de wijk en horeca. Daarbij maken instellingen voor een deel gebruik van elkaars ruimten. Rond De Brink is veel aandacht besteed aan de verkeersveiligheid.

Oplevering van De Brink gebeurt in drie gedeelten. Begin augustus nemen de gereformeerde basisschool Het Zwaluwnest en de Professor Groenschool voor speciaal basisonderwijs aan slechthorende en dove kinderen het eerste gedeelte in gebruik. Eind 2003 volgen de opleveringen van de twee andere delen. Het derde gedeelte wordt overgedragen aan de katholieke basisschool De Marke. Zolang deze school niet volledig is bezet, maken de openbare basisschool De Gondelier en de protestants-christelijke basisschool De Vuurvogel tijdelijk gebruik van de lege lokalen. Deze drie basisscholen zijn nu nog gehuisvest in tijdelijke lokalen aan de Veenweg. Naar verwachting verhuizen De Gondelier en De Vuurvogel in augustus 2005 naar hun definitieve lokalen in De Laak.

In het middengedeelte van De Brink wordt de kinderopvang ondergebracht. Hierbij gaat het om kinderdagopvang voor 72 kleuters, peuterspeelzaalwerk voor 166 peuters en buitenschoolse opvang voor 40 kinderen. Verder komen in dit gedeelte de ruimten die zowel door de scholen als voor activiteiten voor de wijk gebruikt kunnen worden, zoals een sportzaal, gymnastieklokaal, ruimten voor computeractiviteiten, handenarbeidlokalen en zaalruimten zoals een aula. Ook is in dit deel een horecagelegenheid gepland.

Rond De Brink wordt een groot speelplein aangelegd. Daar komt geen hekwerk omheen, zodat de kinderen uit de wijk er buiten de schooltijden kunnen spelen. Er is veel aandacht besteed aan de verkeersveiligheid. De directe omgeving van De Brink is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Alleen de hulpdiensten zoals brandweer, ambulance, politie en vuilophaal kunnen dichtbij het gebouw komen. Aan weerszijden van de Brink komen grote parkeerterreinen met haal- en brengpunten.