Gemeente Emmen


---

Persbericht: Bargeres: ontwikkelingscompetitie, 9 april 2003

Herontwikkeling Centrum Bargeres
Uitschrijven competitie voor keuze ontwikkelaar

September vorig jaar hebben winkeliers en eigenaren van het winkelcentrum Bargeres het plan van aanpak `centrumgebied Bargeres goedgekeurd. Een plan om te komen tot een stedebouwkundige opzet voor het centrumgebied Bargeres waarin aan bod komen de vernieuwing van het winkelcentrum, de toevoeging van woningbouw, de positie van het Brinkenhoes en het te stichten medisch centrum. Inmiddels zijn in een nota de gezamenlijke uitgangspunten voor deze planontwikkeling vastgesteld. Op basis hiervan kan de planontwikkeling zelf met een ontwikkelaar gestart worden. Om de keuze voor een commercieel ontwikkelaar onderbouwd te kunnen maken wordt een ontwikkelingscompetitie uitgeschreven.

In overleg tussen de projectleiding Emmen Revisited en de besturen van de winkeliersvereniging en de vereniging van eigenaren van het winkelcentrum is een viertal ontwikkelaars geselecteerd die mogelijk bij de herontwikkeling van het winkelcentrum betrokken zouden worden. Op basis van deze presentaties zijn er twee partijen overgebleven, te weten Johan Matserprojectontwikkeling uit Hilversum en Leyten en Partners uit Rotterdam. Deze twee partijen worden deze maand nog uitgenodigd voor de ontwikkelingscompetitie.

Ontwikkelingscompetitie
In een ontwikkelingscompetitie nodigt de uitschrijver twee of meer ontwikkelaars uit om voorstellen te doen voor de herontwikkeling van het centrumgebied Bargeres, op basis van de opgestelde nota van uitgangspunten. Voor de beoordeling van de inschrijvingen (eind mei) zal een jury worden samengesteld van vijf personen: twee van de gemeente, twee vanuit de eigenaars en één vanuit de winkeliers. Met de gekozen ontwikkelaar wordt een intentieovereenkomst (eind augustus) aangegaan voor de feitelijke planvorming, die ook op haalbaarheid wordt getoetst (augustus-oktober). Begin 2004 mondt dit uit in een ontwikkelingsovereenkomst tussen de Vereniging van Eigenaren, de gemeente en Wooncom (die in de ontwikkeling van de woningbouw een positie krijgt).


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2003 Gemeente Emmen