Ingezonden persbericht


Kinderkampeerdorp

D e Z a n d s t u v e

PERSBERICHT

HARDENBERG ECHTE KINDERATTRACTIE RIJKER

Op woensdag 9 april krijgt de gemeente Hardenberg er een kinderattractie van allure bij. Op die dag wordt namelijk een heus Speelkasteel geopend op Kinderkampeerdorp De Zandstuve in Rheeze. Het speelkasteel is er niet alleen voor de vakantieganger maar zeker ook voor andere kinderen tussen 2 en 12 in Oost Nederland. Het Speelkasteel is 12 maanden per jaar beschikbaar en een kinderfeestje zal daarom nooit meer hetzelfde worden.

Midden op het dorpsplein van Kinderkampeerdorp De Zandstuve, in de bossen van Rheeze bij Hardenberg, staat het grote, spiksplinternieuwe Speelkasteel in de vorm van een circustent, met helemaal bovenin, op de vierde speel-etage, het nest van Cobus de Uil die er altijd is en waar kinderen veilig naar toe kunt klimmen. Het Speelkasteel van De Zandstuve is een overdekt speelpark in kasteelstijl voor kinderen van 2 tot 11. Kinderen leven zich hier naar hartelust uit en storten zich van het ene in het andere klim- en speelavontuur.

De Zandstuve onlangs vereert met de eretitel Superplatz door de Duitse ADAC- begon in 2000 met een thematische aanpak van de camping en richt zich met succes meer en meer op ouders met jongen kinderen. Ze borduurt met het Speelkasteel voort op de ijzersterke formule rond Cobus de Uil en het fantasieverhaal over het ontstaan van De Zandstuve. Ooit gehoord van de dappere jongen Berk die ooit het Stuufeiland ontdekte? Cobus en Berk zijn inmiddels begrippen in Rheeze. Aan de nieuwbouw op het park is zeven maanden gewerkt en aan de veiligheid is de meeste aandacht besteed. Kinderen kunnen, hoe hoog ze ook klimmen, nergens uit vallen of ergens achter blijven haken. Het Speelkasteel van De Zandstuve voldoet aan alle eisen van de nieuwe speeltuinwet (besluit Veiligheid Attractie- en Speeltoestellen) en het Speelkasteel is TÜV en CE gekeurd.

Ter gelegenheid van de opening nodigt Cobus de Uil alle kinderen in de regio uit om op woensdag 9 april tussen 13.00 en 17.00 uur kennis te komen maken met het Speelkasteel en natuurlijk met Cobus de Kasteeluil. Voor de speciale entreeprijs van 4 Euro (ouders gratis) kunnen kinderen onbeperkt spelen in het Speelkasteel, is er een luchtkussen, ranja en een snack, is er gratis deelname aan een grote kleurwedstrijd en doen de kinderen allemaal mee aan de Speelkasteel Luchtballonnenwedstrijd. Inmiddels zijn de eerste schoolreisjes en kinderfeestjes al geboekt. Hardenberg is een echte kinderattractie rijker. Het Speelkasteel is telefonisch bereikbaar op 0523-262027. Meer informatie is te vinden op www.zandstuve.nl.