KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Standstill wordt om 00.00 uur beëindigd

9-4-2003

---

Voor alle actuele informatie kijkt u u op de website van het Productschap Vee, Vlees en Eieren. Deze informatie kunt u ook vinden op Teletekst, pagina 460. Voor overige vragen over de klassieke vogelpest kunt u terecht op het speciale informatienummer: 0800-2233322.

---

De landelijke standstill voor het vervoer van dieren, producten en voer vanaf en naar bedrijven met dieren die gevoelig zijn voor Klassieke Vogelpest wordt met ingang van 10 april 00.00 uur beëindigd. De beperkende maatregelen die eerder golden treden daarmee weer in werking, met een aantal aanscherpingen. Dat heeft minister Veerman van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij besloten. Het landelijke vervoersverbod werd op 4 april voor onbepaalde tijd van kracht na de ontdekking van een ernstig van vogelpest verdacht bedrijf in Ospel, gemeente Nederweert. De standstill-periode is benut voor het onderzoek naar de herkomst van de besmettingen in deze regio.

De aanpassingen van de regels die voor de stand-still van kracht waren staan op de website van het Productschap voor Vee, Vlees en Eieren (PVE). Met betrekking tot het vervoer van eenhoevige dieren (dus ook paarden, pony's en paardachtigen) wordt daar het volgende vermeld:

"Een- en evenhoevigen van bedrijven met vogelpest-gevoelige dieren binnen het vervoersbeperkingsgebied Gelderse Vallei-Beneden-Leeuwen mogen naar de slacht. Met uitzondering van varkens mogen deze een- en evenhoevigen ook naar een stal van een bedrijf in dat gebied waar geen vogelpest-gevoelige dieren aanwezig zijn of naar een weiland in dat gebied. In het vervoersbeperkingsgebied Nederweert en het compartiment ten zuiden van de A 67 blijft het verbod op het vervoer van een- en evenhoevigen vanaf bedrijven met vogelpest-gevoelige dieren wel van kracht."

Bron: Productschap Vee, Vlees en Eieren