Politie Zeeland



Z-2348-2003 FRONTALE AANRIJDING ZUIDDORPE


Woensdag omstreeks 11.55 uur vond er op de t-splitsing Provinciale Weg / Hoofdweg Noord te Zuiddorpe een aanrijding tussen twee personenauto's plaats.
Een 72-jarige Belgische reed over de Hoofdweg Noord en sloeg linksaf in de richting van Axel, hierbij gaf ze geen voorrang aan een 43-jarige man uit Antwerpen (B), met een aanrijding als gevolg.
De automobiliste werd per ambulance overgebracht naar De Honte, hier werden geen verwondingen geconstateerd. Maar ze zal een nacht ter observatie worden gehouden.
De Antwerpenaar en zijn zoontje (leeftijd onbekend) welke op de achterbank zat hadden beiden geen letsel.
Beide voertuigen raakte beschadigd.

Z-2349-2003 DODE DOLFIJN

Vanmorgen rond 09.00 uur is er bij Saeftinge te Nieuw Namen een dolfijn geborgen.
Sedert november 2001 verbleef er in de Westerschelde bij boei 17 een "gewone" dolfijn.
De dolfijn was de laatste weken aan het zwerven in het oostelijke gedeelte van de Westerschelde. De laatste meldingen waren dat zij bij boei 65 was gesignaleerd.
Gisteren (dinsdag) rond 17.30 uur werd er een dode dolfijn aangetroffen bij de Gasdam. Blijkens de herkenning en dat de dolfijn de laatste tijd niet meer was gezien betreft het waarschijnlijk de dolfijn van "boei 17". Het dier is geborgen door de EHBZ i.s.m. de politie en zal overgebracht worden naar Naturalis te Leiden voor nader onderzoek.
Het is een zeldzaamheid dat een gewone dolfijn zo'n lange tijd in de Zeeuwse wateren verbleef. Normaliter zwemt dit soort meer zuidelijker, richting Franse grens.

O-2350-2003 DIEFSTAL UIT AUTO

In een auto van een 26-jarige Middelburger geparkeerd aan de Goudplaatweg te Kamperland werd woensdag tussen 13.30 uur en 14.40 uur ingebroken.
De eigenaar mist een portemonnee met daarin enkele bankpassen, rijbewijs en identiteitskaart. Er is geen braakschade waargenomen.

O-2351-2003 AANRIJDING THOLEN

Op de Nieuwe Postweg (thv hm-paal 9.8) te Tholen vond woensdag rond 16.35 uur een kop/staart aanrijding tussen twee personenauto's plaats.
Een 18-jarige automobilist uit Tholen reed over de Nieuwe Postweg komende uit de richting van Halsteren. Voor hem in dezelfde richting reed een 28-jarige plaatsgenote, deze remde i.v.m. afslaand verkeer richting Tholen. Dit had de 18-jarige automobilist te laat door en botste op zijn voorgangster. Zij klaagde over hevige hoofd- en nekpijnen en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Bergen op Zoom.
Beide auto's raakte beschadigd.





Politie Zeeland