Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-04-2003
Persberichten district Sittard (HP 15:00 uur) Woensdag 09 april 2003

Sittard, minderjarige meisje vermist.

Sedert 23 maart 2003 wordt in Sittard de 13 jarige Gwenda Lankreyer uit Kerkrade vermist. Het meisje was op vrijwillige basis door het buro Jeugdzorg te Kerkrade geplaatst in een jeugdopvanginstelling te Geleen. Tijdens haar verblijf in deze instelling was het meisje al eerder enkele nachten afwezig maar kwam toen weer terug. Na een meningsverschil met de leiding vertrok Gwenda Lankreyer op 23 maart 2003 uit de jeugdopvanginstelling en keerde daar tot op heden niet meer terug. Naspeuringen van de politie maar ook door de jeugdopvanginstelling naar een mogelijke verblijfplaats leverden tot op heden niet het gewenste resultaat op.
Inmiddels heeft zowel de jeugdopvanginstelling als de ouders van Gwenda Lankreyer bij de politie aangifte gedaan van de vermissing van Gwenda, met een verzoek tot opsporing.

Gwenda Lankreyer is ongeveer 1.55 groot, heeft een mollig postuur en heeft blond halflang haar. Zij draagt een bril. Onder haar lip heeft zij een piercing.
Sedert haar vermissing is Gwenda nog wel enkele keren gesignaleerd op of rond het station te Sittard, maar ook naspeuringen van de politie in die richting leverden geen resultaat op.

Indien men informatie beschikt over de verblijfplaats van Gwenda Lankreyer kan men contact opnemen met de recherche van basiseenheid Sittard, telefoon 0900-8844.

Sittard, winkeldief bekeurd.

De politie heeft woensdag 9 april 2003 tegen een 34 jarige inwoner van Beek proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal. In een supermarkt aan de Markt te Beek nam de inwoner van Beek een flesje Bacardi cola weg met een winkelwaarde van 1.50 euro. Zonder dit blikje aan de kassa af te rekenen werd de winkel verlaten maar aan de uitgang werd de winkeldief ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft de inwoner van Beek meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal in het kader van afhandeling snelrecht werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts. (Zie bijgevoede foto)