Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-04-2003 Persbericht ernstig verkeersongeval te Hoog Cruts (21.00) Woensdag 9 april 2003

Gulpen, ernstig verkeersongeval.

Kort voor 19.00 uur heeft woensdagavond 9 april 2003 op Piemert in Hoog Cruts, gemeente Gulpen Wittem, een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden waarbij twee inzittenden van een personenauto zwaar gewond raakten.
Een 18 jarige bestuurder van een trekker met oplegger (gierbulkauto) woonachtig te Gronsveld (gemeente Eijsden) reed vanaf een boerenerf achteruit de rijbaan van Piemert op. Daarbij had hij geen uitzicht naar het verkeer dat uit de richting Beutenaken over Piemert naderde. Uit de richting van Beutenaken naderde een personenauto bestuurd door een 71 jarige inwoner van Maastricht. Deze heeft vermoedelijk de achteruit rijdende trekker met oplegger niet gezien, mede door de laagstaande zon. Vrijwel onberemd reed de personenauto onder de achterzijde van de trekker met oplegger in. Beide inzittenden van de personenauto, de bestuurder en zijn 69 jarige echtgenote, raakten zwaar gewond en bleven bekneld in de auto zitten. Twee toevallig langsrijdende verplegers konden nog voor de komst van de hulpdiensten aan de gewonden eerste hulp verlenen.
Na het ter plaatse komen van de vrijwillige brandweer van Gulpen Wittem konden beide inzittenden uit hun benarde positie bevrijd worden. Na medische verzorging door ambulancepersoneel werden zij met twee ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar beiden opgenomen werden. (de juiste verwondingen zijn niet bekend maar beide slachtoffers hadden hoofdletsel). De verkeersdienst van de politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval. Nadat een bergingsbedrijf de personenauto had weg getakeld kon de brandweer het wegdek reinigen omdat dit geheel bevuild werd met gier uit de bulkauto. Zowel een afsluiter als het deksel werden door de aanrijding zwaar beschadigd waardoor de gier uit de bulkauto kon lopen. Het verkeer kon gedurende anderhalf uur over Piemert geen doorgang vinden.