Politie Rotterdam-Rijnmond

Avonduitgave woensdag 9 april 2003

* GETUIGENOPROEP STEEKPARTIJ
De recherche van het district Rotterdam-Centrum is op zoek naar getuigen van een steekpartij, die maandagavond jl. plaatsvond in de onderdoorgang, die de Burgemeester Van Walsumweg verbindt met de Hooimarkt. Rond half elf werd daar een achttienjarige Rotterdamse jongen, die in gezelschap was van een zeventienjarig meisje, plotseling belaagd door een ongeveer 30-jarige man en met mes in zijn rug gestoken. De man was hen op de Burgemeester Van Walsumweg, Oostmolenwerf en de Nieuwehaven gevolgd. Het slachtoffer liep zelf naar het nabijgelegen Havenziekenhuis, waar hij direct moest worden behandeld en opgenomen in verband met een ingeklapte long. Naast mogelijke getuigen van de steekpartij verzoekt de recherche van het district Rotterdam-Centrum ook mensen, die de verdachte aan de hand van diens signalement herkennen, zich telefonisch bij hen te melden via 0900-8844 (lokaal tarief). Het signalement van de verdachte luidt: ongeveer dertigjarige man, licht getint met een javaans/indonesisch uiterlijk, lengte ongeveer 1.60 meter, dik, bol postuur en een rond, breed gelaat. De man was gekleed in een gelig/beige/oranje driekwart jas met groene stukken op de schouders en droeg een donkergroene broek.


* SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdagmiddag tussen kwart over vier en kwart voor zes een radarsnelheidscontrole op de Strevelsweg. Van de 624 passerende automobilisten hielden 63 het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur in plaats van '50'.

Ochtenduitgave woensdag 9 april 2003

* BEROOFD VAN DAGOPBRENGST
Dinsdagavond omstreeks half elf werd in de Gaesbeekstraat een 43-jarige man uit Ridderkerk beroofd van de dagopbrengst van zijn cafetaria. Het slachtoffer en zijn vrouw sloten de zaak af en liepen naar hun auto. Bij de auto werd het slachtoffer plotseling belaagd door twee onbekende mannen. Hij werd vervolgens bedreigd met een vuurwapen en moest de dagopbrengst afgeven. Hierop gingen de mannen er met een nog onbekend geldbedrag aan buit vandoor.
* AL EEN LEVEN LANG RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Dinsdagavond controleerden politiemensen van het district Oost in de Willem van Kesselstraat de inzittenden van een personenauto. De auto had de aandacht getrokken van de politiemensen omdat de inzittenden, een man en een vrouw, kennelijk ruzie hadden. De bestuurder van de auto reed erg langzaam in de eerste versnelling. Na een stopteken verklaarde de 78-jarige bestuurder, dat hij blij was dat hij de politiemensen zag. Hij had heel Rotterdam al gezien zonder de Beverwaard te kunnen vinden, waar hij woonde. Kennelijk was dit ook de aanleiding tot de ruzie met zijn vrouw in de auto. Ook werd duidelijk dat de man geen rijbewijs had en ook nooit had gehaald. Hij reed zijn hele leven al zonder het roze papiertje. De man kreeg een proces-verbaal en zijn auto werd in bewaring genomen. Het echtpaar werd nadat de ruzie was beslecht, door de politiemensen naar huis gebracht.


* VALSE 1 1 2 MELDINGEN - MAN AANGEHOUDEN

In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks ''n uur werd in zijn woning in de Groepstraat, een 63-jarige Rotterdammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht veelvuldig met gebruikmaking van zijn mobiele telefoon valse 112 meldingen te hebben gedaan. Ook had hij de centralist van de 112 centrale bedreigd. De man werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* SCHIETPARTIJ - VERDACHTE AANGEHOUDEN
In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks twee uur werd er geschoten in de Van de Palmstraat. Een getuige had gezien dat er door een man in de richting van een woning was geschoten. De man was daarna in een personenauto weggereden in de richting van het centrum. De auto werd wat later door de gewaarschuwde politie op de Blaak gesignaleerd en gecontroleerd. De 43-jarige bestuurder werd aangehouden. Onder de bestuurdersstoel van de auto lag een vuurwapen. Het vuurwapen is in beslag genomen en de verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. In de Van de Palmstraat werd op straat een patroonhuls aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.