Van der Moolen Holding NV

Amsterdam, Apr 09, 2003

Van der Moolen verwacht circa 7,9 miljoen nettowinst in het eerste kwartaal 2003

Van der Moolen, specialist, market maker en handelaar voor eigen rekening op de belangrijke Amerikaanse en Europese aandelen-, optie- en obligatiebeurzen, maakt bekend dat in het eerste kwartaal 2003 een nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening is gerealiseerd van circa 7,9 miljoen, waarin begrepen een boekwinst van netto 1,9 miljoen uit verkoop van een belang in Tullett Plc.
In het eerste kwartaal 2003 sloot Van der Moolen 62 van de 63 handelsdagen af met een positief handelsresultaat (98%). VDM Specialists op de NYSE was op alle handelsdagen winstgevend.

Drs. F.M.J. (Fred) Böttcher, directievoorzitter van Van der Moolen: "Toegenomen activiteit op de effectenbeurzen heeft geleid tot een beperkte verbetering van de resultatenontwikkeling in maart, maar van herstel van marges bij VDM Specialists is nog geen sprake. Tegen die achtergrond heeft kostenreductie de volle aandacht. Onze score van 98% winstgevende handelsdagen laat zien dat wij ook onder de huidige marktomstandigheden ons risicobeleid onverkort handhaven."

Op 8 mei 2003 volgt, zoals eerder aangekondigd, de gedetailleerde rapportage van de cijfers over het eerste kwartaal 2003 op basis van Nederlandse waarderingsgrondslagen, met een aansluiting naar US GAAP.

N.B.:
Op donderdag 8 mei 2003, 16.00 uur plaatselijke tijd in Amsterdam, organiseert Van der Moolen een conference call met analisten. Deze zal worden uitgezonden via www.vandermoolen.com. Uitnodigingen hiervoor zullen op korte termijn worden verzonden.