Socialistische Partij


jongen met toeter en rode vlag op bordes van stadhuis, eronder een spandoek waarop staat 'wake tegen de oorlog'

10 en 11-04-2003 * Gedurende de duur van de oorlog tegen Irak organiseert het "Alkmaars Platform tegen de oorlog" een wake op de koopavonden van 19.00-20.30:

Donderdagavond in de Langestraat bij het bordes van het stadhuis; vrijdagavond in De Mare.

De wake wil een herkenbaar ontmoetingspunt zijn waar aandacht gevraagd wordt voor de gevolgen van deze illegale oorlog voor de Irakese bevolking en de mondiale instabiliteit die wordt veroorzaakt. Voorbijgangers worden uitgenodigd in de "vredeskring", gevormd door kaarsen, plaats te nemen en stil te staan bij wat "oorlog" betekent. Dit kan door middel van een gesprek, een moment van stilte of door creatief vormgeven.

De wakes worden regelmatig ondersteund en opgeluisterd door plaatselijke artiesten. Het is van groot belang dat week na week vele mensen uit Alkmaar en omstreken deelnemen aan deze Wake die onderdeel vormt van honderden wekelijkse wakes in binnen- en buitenland. Alleen zó kunnen wij een concreet signaal afgeven: aan de Irakese bevolking, dat hun lijden ten gevolge van deze oorlog niet vergeten wordt; aan onszelf, dat we oorlogszuchtige koloniserende grootmachten blijven afwijzen.

Foto's van de wake Meer informatie: Jacqueline Jansen Matt Delahaij

Dossier Irak