Amsterdam Airport Schiphol

EMBARGO TOT DONDERDAG 10 APRIL 2003 16.00 UUR
Donaties Schipholfonds in het eerste kwartaal van 2003

Persbericht / Press Release
Schiphol d.d.
7 april 2003

Het Schipholfonds heeft in het eerste kwartaal van 2003 een bedrag van 139.676 euro geschonken aan instellingen en organisaties op maatschappelijk, cultureel of sportief gebied in de omgeving van Schiphol. In totaal zijn 66 aanvragen met een donatie gehonoreerd.

De hoogste donaties worden op 10 april om 16.00 uur uitgereikt in het Muziekcentrum Noord, Alkmaarstraat 10, te Amsterdam door mevrouw Marion Versluys en de heer Anton Temme, bestuursleden van Het Schipholfonds.

Hoogste donaties
Stichting Holland Festival te Amsterdam richt op 14 en 16 juni een groot videoscherm op in het Oosterpark te Amsterdam. Bezoekers van het park kunnen die avonden 'live' meegenieten van de opera Euryanthe. Deze opera wordt op deze avonden in het Muziektheater te Amsterdam uitgevoerd door het Koor van de Nederlandse Opera en het Koninklijk Concertgebouworkest. Het Schipholfonds steunt deze 'live' verbinding met een donatie van 10.000 euro.

Stichting Recreatie St. Elisabeth Gasthuishof en Van Wijckerslooth te Oegstgeest heeft een hechte groep vrijwilligers, die al ruim 15 jaar voor de bewoners het rolstoelvervoer naar recreatieve activiteiten verzorgt. Nu de rolstoelbus aan vervanging toe is draagt Het Schipholfonds met 10.000 euro bij aan de aanschaf van een nieuwe bus.

Stichting Vrienden Park Rusthoff te Sassenheim zet zich in voor het behoud en het weer tot bloei brengen van park Rusthoff in Sassenheim. Het Schipholfonds draagt met een donatie van 10.000 euro bij aan de inrichting van school- en kindertuinen.

Een na hoogste donatie
Stichting Promt te Beverwijk organiseert ieder jaar in juni een Juttersfestival in Wijk aan Zee. Het Juttersfestival biedt bezoekers een breed scala van muziek en andere optredens. Veel producties beleven op dit festival hun première. Het Schipholfonds stelt 7.500 euro ter beschikking om de "Juttersfestivaltent", met arena, podium en tevens expositieruimte voor kunstenaars , verder aan te kleden.

Amsterdam Airport Schiphol
De in 1995 door Amsterdam Airport Schiphol opgerichte Stichting Het Schipholfonds heeft als doel een actieve rol te spelen in het maatschappelijke, sportieve en culturele leven in de omgeving van de luchthaven. Donaties komen uitsluitend ten goede aan instanties en organisaties zonder winstoogmerk en van collectief belang. Amsterdam Airport Schiphol schenkt ieder jaar een bedrag aan Het Schipholfonds, dat onder strenge criteria van een onafhankelijk bestuur aan goede doeleinden donaties toekent.

Overige donaties
De overige donaties gaan naar diverse organisaties en stichtingen die in het overzicht van alle donaties in de bijlage vermeld staan.

032-2003/mb



Amsterdam Airport Schiphol