Katholieke Universiteit Nijmegen

SNUF-benoeming Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Dr. M. van Vliet bijzonder hoogleraar `Management van softwareprojecten'

Dr. Mario van Vliet is met ingang van 1 april 2003 benoemd tot bijzonder hoogleraar `Management van softwareprojecten' bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Katholieke Universiteit Nijmegen. De leerstoel is ingesteld door de Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds.

Mario van Vliet studeerde en promoveerde in de mathematische besliskunde aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam. Hij werkte onder meer als financieel-economisch manager bij Unilever, als information&computing manager bij Shell en is sinds 1995 werkzaam bij Cap Gemini Ernst & Young, eerst als partner en thans als Vice President, waarin hij het Nederlandse top-bedrijfsleven adviseert op de gebieden Supply Chain Management en ICT. Van Vliet zal vanuit zijn ervaring in het bedrijfsleven het informatica-onderwijs aan de KU Nijmegen versterken met expertise op het gebied van management van softwareprojecten en de daaraan gerelateerde implementatie van informatiesystemen in organisaties. Hij zal bijdragen leveren aan het onderwijs in het kader van het geïntegreerd informatica practicum (GIP) en de software engineering cyclus (SE).
Dr. Van Vliet zal aandacht hebben voor de overdracht van kennis en ervaringen tussen de vakgroep en de Nederlandse software industrie, onder andere via stagiaires. Ook werkt hij mee aan de verdere ontwikkeling van het software engineering onderwijs en onderzoek. 10-4-2003