Katholieke Universiteit Nijmegen

SNUF-benoeming Faculteit der Managementwetenschappen

dr John Bell benoemd tot bijzonder hoogleraar Strategische allianties

Dr. John H.J. Bell is met ingang van 1 april 2003 benoemd tot bijzonder hoogleraar `Strategische Allianties' bij de Faculteit der Managementwetenschappen van de Katholieke Universiteit Nijmegen. De leerstoel is ingesteld door het Nijmeegs Universiteits Fonds. Dr. John Bell is en blijft als senior director Corporate Alliances verbonden aan Philips International.

John Bell (1967) studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg, met als specialisatie Organisatie en Strategie. Hij promoveerde er in 1996 cum laude en werkte er van 1990 tot 1997 als universitair docent Strategisch en Internationaal Management. Daarna werkte hij drie jaar als strategie consultant bij PricewaterhouseCoopers. Sinds 2000 is Bell werkzaam bij Philips, waar hij mede verantwoordelijk is voor de opbouw en professionalisering van de alliantie organisatie. Zijn praktijkervaring en wetenschappelijke achtergrond op het gebied van strategische allianties zal hij samen brengen in het onderwijs en onderzoek aan de Faculteit der Managementwetenschappen. Philips ondersteunt de aanstelling van John Bell omdat dit bijdraagt aan een verdere ontwikkeling van het vakgebied Strategische Allianties.
De bijzondere leerstoel strategische allianties wordt ondergebracht bij de leerstoelgroep `Strategie en beleid van organisaties'.

10-4-2003