Korps: Friesland, plaats: Fryslân 10-04-2003
Politieberichten 09/04 (13.00 uur) t/m 10/04 (07.00 uur)

Harkema: aanrijding met letsel
Woensdag rond 08.15 uur raakte aan de Betonwei een 31-jarige automobiliste uit Harkema gewond bij een kop-staart botsing. Bij de aanrijding waren drie autos betrokken. Het slachtoffer had afgeremd en stond stil in verband met verkeer voor haar. Een 22-jarige automobilist uit Harkema zag te laat dat de auto voor hem stil stond en botste op de auto van de vrouw. Achter de man uit Harkema reed een 28-jarige automobilist uit Harkema die de stilstaande auto;s voor hem te laat zag en daardoor achterop de auto voor hem botste. De vrouw is met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht.

Sneek: twee winkeldieven aangehouden
Woensdag rond 14.00 uur zijn in een winkel aan het Schaapmarktplein twee meisjes van 12 en 13 jaar uit IJlst en Heeg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De meisjes hadden snoepgoed weggenomen. Een 45-jarige man uit Offingawier deed aangifte. De zaak wordt afgedaan via bureau HALT.

Ureterp: aanhouding winkeldief
Woensdag rond 15.05 uur is aan de Weibuorren een 13-jarig meisje uit Frieschepalen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het meisje had een cosmetica-artikel weggenomen. Er is nog geen aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Woensdag rond 14.15 uur raakte aan het Cambuurplein een 37-jarige vrouw uit Dokkum gewond bij een aanrijding. De vrouw wilde te voet de straat oversteken toen een 34-jarige automobiliste uit Oss over haar voet reed. De vrouw werd met letsel aan haar voet per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Sneek: diefstal motorboot
Tussen zondag 16.30 uur en maandag 06.30 uur is aan de Woudvaart een motorboot weggenomen. De boot is van het merk Wato en heeft een rode kleur. Op de achterkant van de boot staat de tekst: Watersport Wolvega. Een 27-jarige man uit Sneek deed aangifte.

Boornzwaag: rijbewijs ingevorderd
Woensdag rond 18.50 uur reed een 37-jarige automobilist uit Sneek op de Rijksweg A7 172 km/u. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 120 km/u. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Damwoude: aanrijding met letsel
Woensdag rond 17.15 uur raakte aan de Doniaweg een 16-jarige bromfietser uit Damwoude gewond toen hij op een stilstaande auto reed. De auto van een 60-jarige man uit Damwoude stond geparkeerd aan de kant van de weg. De bromfietser was bezig met zijn kickstarter en verloor daardoor het overzicht op de weg. De jongen ging met een paar kneuzingen naar de dokterswacht.

Leeuwarden: twee aanhoudingen
Dinsdag omstreeks 22.30 uur reed een motoragent vlak na de kruising van de Groningerstraatweg en het Vrijheidsplein in een flauwe bocht naar links. Hij zag daar twee jongens bij de weg staan, vrijwel op hetzelfde moment reed de agent over twee tegels heen, ter grootte van 20 bij 40 cm en 20 bij 20 cm. Met grote moeite kon de agent de motor rechthouden, wel werd de motor beschadigd (kapotte velg en verbogen voorvork). De motoragent bleef ongedeerd. Samen met een eenheid die in de buurt was vanwege een melding kon even later in de Elzenstraat een tweetal 16-jarige inwoners van Leeuwarden worden aangehouden. Zij waren de twee jongens die door de motoragent waren gesignaleerd ten tijde van de botsing. Deze jongens bekenden de stenen op straat te hebben gedeponeerd. Proces-verbaal wordt opgemaakt voor het in gevaar brengen van het verkeer en baldadigheid.

Sneek: rijden onder invloed
Woensdag rond 20.45 uur is aan de Lemmerweg een 42-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 825 ug/l. De auto van de man is in beslaggenomen omdat het rijbewijs van de man al was ingevorderd.

Westergeest: schoorsteenbrand
Woensdag rond 21.15 uur ontstond in een woning aan de Eelke Meinerstwei een schoorsteenbrand. De brandweer kwam ter plaats en bluste de brand. De brand ontstond waarschijnlijk doordat de schoorsteen was dichtgeslibd.

Franeker: rijden onder invloed
Donderdag rond 03.50 uur is aan de A. Maria van Schuurmansingel een 62-jarige automobilist uit Franeker gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 605 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van zes uren.

Franeker: rijden onder invloed
Donderdag rond 04.00 uur is aan de A. Maria van Schuurmansingel een 46-jarige automobilist uit Andijk gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 595 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van zes uren.

Sonnega: aanhouding verdachte
Donderdag rond 03.50 uur is in het Asielzoekerscentrum aan de Pieter Stuyvesantweg een 28-jarige man afkomstig uit Soedan aangehouden op verdenking van doodslag. De verdachte zou een 20-jarige man afkomstig uit Nigeria hebben gestoken met een mes. De mannen hadden een verschil van mening. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Oosternijkerk: inbraak woning
Tussen woensdag 21.45 uur en donderdag 05.30 uur is in een woning aan de Langrousterwei ingebroken. Weggenomen werd een paar honderd Euro. Men kwam binnen door het kelderraam te forceren. Een 61-jarige inwoner uit Oosternijkerk deed aangifte.

Bureau Communicatie (058) 880 82 72