PERSBERICHT
10/04/2003

Van links naar rechts: José Antonio Gallego, Juan Luis Bretón, Otto Vlasman, Woudine Pérez Sanchíz en Z.E. José Antonio de Benavides y Salas.

Spaanse Ridderorde voor Otto Vlasman

De bekende Nederlandse wijnpersoonlijkheid de heer O.A.M. (Otto) Vlasman heeft op 3 april de hoge Spaanse onderscheiding "Oficial de la Orden del Mérito Civil" ontvangen. Tijdens een plechtigheid op de Ambassade van Spanje te Den Haag kreeg Otto Vlasman deze uit handen van de Ambassadeur van Spanje, Z.E. José Antonio de Benavides y Salas.

De onderscheiding is een blijk van waardering voor zijn grote inzet om de bekendheid en verkrijgbaarheid van Spaanse Wijnen en Sherry op de Nederlandse markt te vergroten.

Veel succesvolle initiatieven op promotioneel en commercieel gebied waren van hem afkomstig. Zo is Otto Vlasman o.a. medeoprichter van Het Sherry Instituut van Spanje en van de Continental Bodega (Sherry Bar) in Amsterdam. Dankzij hem kregen merken als Torres, Freixenet en Williams & Humbert grote bekendheid in Nederland.

Otto Vlasman was tot 1998 directeur van Oud Wijnkopers & Hustinx. Van 1981 tot 2000 was hij bestuurslid (waarvan de laatste drie jaar als voorzitter) van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren en tevens - van 1984-1997 - voorzitter van de Stichting Wijnpromotie.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - -