Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2003
Persberichten district Utrecht stad, 09.15 uur

Scooter en automobilist aangehouden na achtervolging

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag na een achtervolging een jongen aangehouden die een stopteken van de politie negeerde en twee aanrijdingen veroorzaakte.

Omstreeks 15.20 uur zag een motoragent een jongen op een scooter zonder helm over de Fransiscusdreef rijden. Op het moment dat de motoragent keerde, gaf de jongen gas en probeerde weg te komen. De jongen reed via de Muinckkeizerlaan de wijk in. Op de Bernardlaan kwam de agent de jongen weer tegen.

De bestuurder reed tegen het verkeer in tot aan het Toon Hermansplein. Daarna reed hij links over het fietspad van de van Hoornekadeen rechtsaf over het trottoir de Marnixlaan en rechtsaf de Kenaustraatin. Ter hoogte van de Hubert Duyfstraat verloor de jongen een tas van zijn scooter. Eenmaal terug op de van Hoornekade botste de jongen tegen een auto, kwam ten val, maar stond weer op en probeerde weer weg te rijden. De jongen zag toch kans weer weg te komen en reed via de Nic. Ruijchaverstraat linksaf de Blois van Treslong in en linksaf de Corn. Roobolstraat in. Hier werd de jongen opgevangen door een surveillanceauto van de politie. Hij kon niet op tijd stoppen en reed tegen de politieauto aan. Hierna werd hij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

UTRECHT- Donderdag is een man aangehouden die veel te snel reed. Agenten zagen hem omstreeks 01.00 uur rijden over de Biltstraat richting het centrum. Hij reed over de busbaan, negeerde driemaal het rode verkeerslicht en reed met hoge snelheid richting de A12.

De agenten zijn achter de 56-jarige man uit Vianen aan gegaan en konden hem op de Waterlinieweg voor de oprit naar de A12 aanhouden. Onderweg klokten de agenten een snelheid van 160 km/u, waar 70 km/u is toegestaan. De man moest blazen en uit zijn ademanalyse bleek dat hij 405 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Op heterdaad

UTRECHT- Donderdagochtend is een man op heterdaad betrapt bij een inbraak. Omstreeks 05.00 uur kreeg de politie een melding dat er een inbraak gaande was in een winkel aan de Oudegracht. De inbreker had de deur geforceerd, waarop agenten de winkel doorzochten. Op het dak van de winkel kon de 33-jarige man uit Utrecht worden aangehouden. De inbreker is ingesloten voor verhoor.

Valse naam

UTRECHT- Op het Zandpad zagen agenten donderdag rond 00.30 uur een auto rijden die met piepende banden optrok. Ze gaven hem een stopteken. Bij het vragen naar zijn naam, gaf de man de personalia van een familielid op. Aangezien de man het verkeerde geboortejaar opgaf, werd hij aangehouden op verdenking van een valse naam.

In de politieauto gaf de man toe een valse naam te hebben opgegeven, maar op het bureau bleek dat hij nu een verkeerd adres had opgegeven. Waarop de 25-jarige man uit Utrecht toegaf geen rijbewijs te hebben. Ook bleek dat hij nog een aantal bekeuringen had openstaan. Aangezien hij die niet wilde betalen, is zijn auto in beslag genomen. De man is met een aantal nieuwe bekeuringen op zak heengezonden.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Op de Nachtegaalstraat heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Een 37-jarige man uit Utrecht had in een winkel aan de Nachtegaalstraat een aantal artikelen meegenomen zonder deze eerst af te rekenen. Personeel had dit gezien en waarschuwde de politie. De man werd aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht.

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie een vrouw aangehouden voor het stelen van kleding.

Een 32-jarige vrouw uit De Meern had in de winkel een aantal kledingstukken proberen te stelen. Bij een broek had de vrouw het beveiligingslabel verwijderd en hierbij de broek vernield. Zij werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Zij rekende de kapotte broek af en gaf de rest van de kleding terug. Op het bureau kon de vrouw na verhoor en een bekeuring weer naar huis. Tevens kreeg zij een ontzegging voor de winkel.

UTRECHT Op de St. Jacobsstraat heeft de politie een 34-jarige man aangehouden voor het stelen van goederen. De man werd meegenomen nar het bureau waar hij een bekeuring kreeg van 560,=.