Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.05 uur

Vuurwapen

AMERSFOORT Op woensdag 9 april werden vier jongens aangehouden.

Rond 22.20 uur kreeg de politie de melding dat een jongen in een horecagelegenheid aan de Utrechtseweg werd vastgehouden omdat hij in het bezit van een vuurwapen zou zijn. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse.

Bij de horecagelegenheid werd door een getuige een 12-jarige jongen uit Amersfoort vastgehouden. De getuige verklaarde dat de jongen deel uit maakte van een groepje van vier jongens en dat de jongens onderling een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan elkaar hadden doorgegeven.

Door politiemensen werden daarop naast de 12-jarige jongen ook de anderen aangehouden. Het ging daarbij om jongens van 13, 15 en 16 jaar oud en allen afkomstig uit Amersfoort. Het wapen bleek een op echt gelijkend nepvuurwapen te zijn en werd in beslag genomen. Tegen de vier verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Er zal nog worden bekeken of de zaak voor een alternatieve straf wordt overgedragen aan Bureau Halt.

Illegale werknemer bouw aangehouden

AMERSFOORT Dinsdag heeft de vreemdelingenpolitie samen met de Arbeidsinspectie en de Belastingdienst een controle gehouden op drie verschillende bouwlocaties in Amersfoort. In totaal werden 20 werknemers gecontroleerd waarvan één man met de vermoedelijke Turkse nationaliteit zich niet kon legitimeren en geen werkvergunning kon tonen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Mislukte ramkraak

AMERSFOORT Op woensdag is gepoogd middels een ramkraak bij een bedrijf in te breken.

Rond 22.00 uur ging het inbraakalarm bij een bedrijf aan de Terminalweg af. Ter plaatse bleek dat het toegangshek van het terrein was geforceerd en dat vermoedelijk met behulp van een voertuig een rolluik van het pand was geramd. Kennelijk zijn de verdachte(n) vervolgens gevlucht, want er bleek niets uit het pand te zijn weggenomen.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op woensdag 9 april een verkeerscontrole op de Laan 1914, Heiligenbergerweg en het Stationsplein gehouden.

De controle vond tussen 13.45 uur en 16.15 uur plaats. Twaalf bromfietsers werden bekeurd omdat hun bromfiets een te hoge constructiesnelheid had (opgevoerd), één voor het niet rechts houden en één voor het niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs.

Vechtpartij
AMERSFOORT Op woensdag werden twee mannen aangehouden na een vechtpartij.

Rond 16.00 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij tussen twee mannen op de Paulus Borststraat. Ter plaatse bleek dat een 27-jarige man en een 32-jarige man, beiden uit Amersfoort, ruzie met elkaar hadden. Daarbij waren over en weer klappen gevallen. Daar er niet duidelijk was wie, wie had aangevallen, werden beide mannen aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de vechtpartij was gebruik gemaakt van een pvc-buis, een hamer en een buigijzer. Deze werden in beslag genomen. Van beide mannen is een verklaring opgenomen en er wordt nog bekeken hoe de zaak verder wordt afgehandeld. Beide mannen zijn in de loop van de avond heengezonden.

Verkeerscontrole
AMERSFOORT Op woensdag 9 april heeft de politie een verkeerscontrole op de Leusderweg gehouden.

De controle vond in de ochtenduren plaats. Er werden in totaal 38 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. niet dragen van de autogordel, een te hoge constructiesnelheid (bromfiets), kentekenplaat niet goed leesbaar en het niet dragen van een helm (bromfiets).

Ernstige aanrijding
AMERSFOORT Op woensdag 9 april raakten twee automobilisten gewond bij een aanrijding.

Rond 15.45 uur reed een 19-jarige automobilist uit Amersfoort over de Laan 1914, komende uit de richting van de Doornseweg en gaande in de richting van de Stichtse Rotonde. Hij reed met een snelheid van ongeveer 20 km/u, omdat hij achter een tractor reed. Op een gegeven moment sloeg hij linksaf om een inrit in te rijden, maar zag daarbij te laat dat vanaf de andere kant een 46-jarige automobilist uit Doetinchem naderde. Een ernstige aanrijding was het gevolg.

De Amersfoorter werd met pijnklachten in zijn buikstreek per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. De Doetinchemmer werd met o.a. gezichtsletsel per ambulance naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. Beiden zijn in het ziekenhuis opgenomen. Laan 1914 is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest.

Bromfietscontrole
LEUSDEN Op woensdag 9 april heeft de politie een bromfietscontrole gehouden.

De controle vond van 07.30 uur tot 09.30 uur op de Asschatterweg plaats. In totaal 23 brom- en snorfietsen werden aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden 22 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. een te hoge constructiesnelheid , het niet tonen van het verzekeringsbewijs, ondeugdelijke rem en het ontbreken van een gele plaat. Eén snorfietser deed afstand van zijn voertuig omdat die in zeer slechte technische staat verkeerde.