Politie Rotterdam-Rijnmond

Avonduitgave donderdag 10 april 2003

* MAN NA BEDREIGING MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Districtsondersteuningsgroep van het district Zuid hield donderdagmorgen om half zeven in een woning aan de Horsweg een 47-jarige Rotterdammer aan. Tijdens het onderzoek in de woning werden een alarmpistool en zo'n twintig gram cocaïne aangetroffen. De Rotterdammer had dinsdagavond in de woning een 35-jarige man en een 40-jarige vrouw, beiden uit Rotterdam, bedreigd met het vuurwapen. Aanleiding was een onenigheid over drugs. De Rotterdammer werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* VIJF JEUGDIGEN AANGEHOUDEN NA INBRAAK EN VERNIELINGEN IN SCHOOL

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Rechercheurs van de Afdeling Jeugd- en Zedenzaken van het district Oost losten met de aanhouding van vier jongens en een meisje uit Capelle aan den IJssel, in leeftijd variërend van elf tot dertien jaar, een in de voorjaarsvakantie gepleegde inbraak en vernielingen in een school aan de Hermitage op. Het vijftal brak in de school in, nam twee computers en een aantal rekenmachines weg en richtte in de school een grote ravage aan door het vernielen van diverse spullen en lesmateriaal. Na onderzoek kon het vijftal worden aangehouden. Tegen vier werd proces-verbaal opgemaakt, terwijl de elfjarige, na overleg met zijn ouders, een zogenaamde STOP-procedure kreeg.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield donderdagmorgen op de Blaak een bromfietscontrole. Tussen half acht en half elf werden in totaal 20 bromfietsen gecontroleerd. Er werden zeven proces-verbalen opgemaakt voor onder meer het niet dragen van de helm en te veel vermogen.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie hield donderdagmorgen op de Westzeedijk, Abram van Rijckevorselweg, Maastunnel, Tjalklaan en Statenweg snelheidscontroles. Tussen half acht en negen uur gingen op de Westzeedijk 43 van de in totaal 1060 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur in plaats van '50'. Op de Abram van Rijckevorselweg hielden tussen zeven en negen uur 170 van de in totaal 1730 passerende autobestuurders zich niet aan de 50-limiet. Hoogste score bedroeg 93 km/uur. Tussen kwart voor acht en half twaalf lapten op de Maastunnel 296 van de in totaal 3861 passerende automobilisten de maximum snelheid van '50' aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/uur. Op de Tjalklaan reden tussen tien en elf uur 27 van de 270 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogste score bedroeg 69 km/uur. Tussen half elf en elf uur gingen op de Statenweg 22 van de in totaal 380 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur in plaats van '50'.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde donderdagmidddag, naar aanleiding van stankoverlast, een onderzoek in een woning aan de Rondolaan in. In de woning werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 338 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Personeel van Eneco constateerde dat de voor de hennepkwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt en sloot de elektriciteitsvoorziening af. Twee mannen uit Rotterdam, 22 en 25 jaar, werden op grond van de Opiumwet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie hield donderdagmorgen op de Bosdreef, Nieuwe Boezemstraat en Boezemlaan verkeerscontroles. Tussen half negen en tien uur werden 32 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor onder meer het niet dragen van de autogordel, het niet juist voorsorteren en het negeren van een rood verkeerslicht.

Ochtenduitgave donderdag 10 april 2003

* TWEE OOSTENRIJKERS BEROOFD VAN GELD VOOR AANKOOP HANDTELEFOONS,

AANGEBODEN VIA INTERNET
ROTTERDAM - Woensdagavond rond half elf werden in de Jacobusstraat twee Oostenrijkers (23 en 25 jaar), onder bedreiging van een pistool, door een man beroofd van 1.500 euro. Het tweetal was met de auto vanuit Oostenrijk naar Rotterdam gekomen om daar voor dat bedrag een aantal handtelefoons te kopen, na een bestelling via internet. Toen beiden bij het Centraal Station contact hadden gelegd met de verkoper, werd hen verzocht mee te lopen naar de Jacobusstraat. Daar werden zij bedreigd met een vuurwapen en moesten het geld afgeven.


* BROMFIETSCONTROLES
ROTTERDAM - Het wijkteam Spangen/Mathenesse (district Rotterdam-West) heeft woensdagmiddag in samenwerking met de Verkeerspolitie een bromfietscontrole gehouden op het Marconiplein. In totaal werden er zeventien brom/snorfietsers gecontroleerd. Er werden vijftien bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor teveel vermogen, rijden zonder helm, geen verzekering of bromfietscertificaat en rijden door rood licht. Ook in de wijken Zuidwijk, Wielewaal en Pendrecht vonden bromfietscontroles plaats. Hier zijn door de wijkpolitie in totaal achtentwintig brom/snorfietsers gecontroleerd. Twintig bekeuringen was het resultaat. De meeste bekeuringen waren voor een te groot vermogen van de bromfiets (constructiesnelheid), maar ook voor het rijden zonder certificaat, ondeugdelijke rem en geen geel plaatje. Een bromfietser kreeg ook een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Bij een ademtest blies hij 755 Ugl, wat neer komt op ongeveer 1,75 pro mille.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM/VLAARDINGEN - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving en Afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdag radarsnelheidscontroles op de 's-Gravendijkwal, Abram van Rijckevorselweg, Statenweg, Laan op Zuid, Zuidplein, Pleinweg en Vierhavensstraat in Rotterdam en op de Floris de Vijfdelaan, Marathonweg en Van Beethovensingel, alle in Vlaardingen. Van kwart over acht tot elf uur stond de radarwagen op de 's-Gravendijkwal, waar 241 van de 1680 passerende automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur overschreden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur. Op de Abram van Rijckevorselweg, waar tussen kwart over tien en half twaalf werd gecontroleerd, hielden 211 van de 1360 passerende automobilisten zich niet aan de 50 km-limiet. Hoogste score: 84 km/uur. Tussen kwart voor twee en kwart voor drie namen op de Statenweg 44 van de 440 voorbij de radarwagen rijdende automobilisten het niet zo nauw met de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur. Op het Zuidplein, waar de radarwagen tussen kwart over twee en half vier stond, hielden 43 van de 812 passerende automobilisten hun gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score: 83 km/uur. Tussen kwart voor vier en vier uur werd gecontroleerd op de Pleinweg. Hier passeerden 147 automobilisten, waarvan er 3 werden vastgelegd. Hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur. Op de Laan op Zuid werd tussen kwart over vier en half zes gecontroleerd. De snelheidsradar flitste er 53 van de 739 passerende automobilisten. Hoogste score bedroeg 82 km/uur in plaats van '50'. In de Vierhavensstraat flitste de snelheidsradar tussen half acht en kwart over negen 100 van de 1230 passerende automobilisten. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 90 km/uur. Op de Floris de Vijfdelaan werd tussen kwart voor elf en kwart voor twaalf gecontroleerd. Hier reden 35 van de 491 passerende automobilisten aanzienlijk harder dan de toegestane '50'. Hoogste score: 77 km/uur. Tussen twaalf uur en kwart over ''n stond de snelheidsradar op de Marathonweg. Van de 622 passerende automobilisten kunnen er binnenkort 112 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur. Op de Van Beethovensingel werd tussen half twee en half drie gecontroleerd. Hier hielden 74 van de 964 voorbij de radarwagen rijdende automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg hier 80 km/uur.