Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 10-04-2003
3e persbericht van donderdag 10 april 2003
Berichten uit de regio

Helmond: Snelheidscontroles
Donderdagmorgen tussen 09.20 uur en 12.00 uur is er op de Houtse Parallelweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 505 gecontroleerde voertuigen reden er 39 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Van 12.49 uur tot 15.10 uur is er op de Gerwenseweg een snelheidscontrole gehouden. 81 van de 763 gecontroleerde voertuigen reden er te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag tussen 14.09 uur en 16.20 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Europalaan. 123 automobilisten reden er harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u.

Waalre: Fietster door hond aangevallen
Een 53-jarige fietster uit Eindhoven is donderdagmiddag omstreeks 15.10 uur op de Dirck van Hornelaan gewond geraakt. De vrouw fietste over het fietspad in de richting Eindhoven toen er plotseling vanuit de bossage een grote donker bruin gevlekte hond tegen haar op sprong. Het slachtoffer viel en werd door de hond in haar hand gebeten. Terwijl de vrouw op de grond lag kwam er een donkere man van ongeveer 1,85 cm, breed,sportief figuur, kort kroeshaar en een soort boksersneus en dikke lippen, gekleed in donkerblauwe jeans en een korte bruine jas, uit de bossage. De man nam de fiets onder het slachtoffer weg en fietste doodgemoedereerd op de fiets in de richting Aalst Waalre met medeneming van de hond. Het slachtoffer heeft zich aan haar verwonding laten behandelen door de huisarts. De politie verzoekt getuigen van dit voorval zich te melden.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op diverse plaatsen in het centrum van Eindhoven Centrum zijn vandaag verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles zijn er verbalen uitgeschreven voor de volgende overtredingen; 8 x rijden zonder gordel 7 X voor het rijden zonder helm 1 X voor het niet gebruiken van de rijbaan door een bromfietser 2 X geen bromfietscertificaat 1 X automobilist voor het negeren van het rode licht

Eindhoven: Snelheidscontrole
Donderdagavond tussen 18.02 uur en 20.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Karel de Grotelaan. 198 automobilisten reden er harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op de kruising Tongelresestraat Insulindelaan is een verkeerscontrole gehouden. 21 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel. 5 bestuurders wegens het negeren van het rode licht en 1 bestuurder omdat hij onder het rijden zat te telefoneren.