Korps: Limburg-Noord, plaats: Venray 10-04-2003 Extra mediabericht 10 april / (23.15 uur; brand Venray)

VENRAY Opslagloods door uitslaande brand verwoest

VENRAY - Donderdagavond rond 22.00 uur brak er brand uit bij een loods die ligt in het buitengebied van Venray. (Achter de Mac Donalds-vestiging in de buurt van de A73.) De loods brandde volledig uit en geen van de aanwezige caravans doorstond het vuur. Op dit moment is de oorzaak van de brand nog niet bekend.

De brandweer kwam met drie tankwagens, een slangenwagen en aanvullend materieel ter plaatse. De loods, 100 meter lang en 25 meter breed, brandde volledig uit. In de ruimte stond een 40-tal caravans gestald. Het betreft caravans van particulieren die gebruik maken van de winterstalling in de loods. Bij de brand zijn diverse gasflessen die in de caravans aanwezig waren afgeblazen danwel ontploft. Dit leverde overigens geen gevaarlijke situaties op voor de aanwezige brandweermensen. Een adviseur gevaarlijke stoffen kwam terplaatse om te onderzoeken of er asbest bij de brand is vrijgekomen. Op dit moment is het resultaat van dit onderzoek nog niet bekend.

De brandweer verwacht dat de bluswerkzaamheden nog enkele uren gaan duren. Gezien het feit dat de loods vrijstaand is is er geen gevaar voor de omgeving. Er waren geen personen in de loods aanwezig en er is niemand gewond geraakt. De brandweer zette bij de bluswerkzaamheden ongeveer 35 mensen in.