Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale

Do 10 april/ Literatuur en muziek/ 20.30 uur/ Gaslab

De Switch
Christophe Vekeman + Kopna Kopna

De Switch staat voor een avond vol afwisseling maar altijd met een switch tussen twee disciplines.

Christophe Vekeman is naar eigen zeggen ongelukkig geboren eind december '72.
Deze schrijver, ook wel de James Dean onder de Belgische schrijvers genoemd, schrijft en vertelt over de existentiële twijfel waarmee hij zowat dagelijks kampt. Vekeman schreef de bij De Arbeiderspers verschenen boeken Alle mussen zullen sterven, Iedereen kan het en Wees maar niet bang en publiceerde voorts in HUMO, De Morgen, Sampel, Maatstaf, De Brakke Hond, Frietkaas, PULP, enzovoort. Als performer nam hij deel aan Saint-Amour, De Nachten,
Zuiderzinnen, Het Groot Beschrijf, Nur Literatur en talloze andere evenementen. De Morgen-criticus Jos Borré schreef over Vekemans debuut: Alle mussen zullen sterven: "Christophe Vekeman is als het ware een verbeterde heruitgave van Herman Brusselmans".

Is Kopna Kopna, de Nederlandse DEUS? Hoor het zelf op hun komende cd die opgenomen is in Antwerpen. Komende uit A'dam, domineert Kopna Kopna het podium. Hun muziek, tricky, funky en direct, wordt gekarakteriseerd door spectaculaire drumvariaties en harde breaks. Kopna Kopna maakt onconventionele en onverwachte arrangementen, zo geheel hun eigen pad kiezend binnen de muziek. De doorbrekende 5-mansformatie heeft het publiek meteen bij de kladden met hun unieke stempel van vrolijke, stomende pop.
Met diploma's van het Haagse conservatorium en optredens bij theaterproducties (ZT Hollandia, 't Barre Land) op zak zijn ze dressed for success. Welkom bij het Kopna Kopna avontuur. Weerbarstige songs waarin het concept van couplet-refrein-couplet naar de vuilnishoop wordt verwezen ten gunste van dwarspaden en hoekige artpop. Muziek die bij menigeen verbazing doet overgaan in bewondering. Inkoppen die hap.