Gemeente Almelo

Algemene startbijeenkomst Masterplan op 10 april

Het gemeentebestuur van Almelo wil de komende jaren een grote kwaliteitsslag gaan maken met de stad. Daarom wordt het komende jaar een Masterplan voor Almelo opgesteld om de ontwikkelingen van de stad de komende twintig jaar goed te begeleiden. Het spreekt voor zich dat een dergelijk ambitieus project in nauwe samenwerking met de bevolking en diverse organisaties in de stad tot stand wordt gebracht. De mening van de Almeloër zelf over zijn stad is van groot belang. Het Masterplan moet een plan van Almelo worden, dat veel enthousiasme losmaakt.

Daarom willen wij graag het woord aan u geven. Kloppen de analyses? Zijn de juiste vragen gesteld? Wilt u zaken toevoegen? Worden de juiste vraagstukken opgepakt? Welke kansen ziet u? Wij hopen u op donderdag 10 april om 19.00 uur te mogen begroeten in de Centrale Bibliotheek Almelo, Het Baken 3 in Almelo.

Hoe ziet het programma er uit?
19.00 - 19.30 uur
Ontvangst met koffie, kennismaking en kleine tentoonstelling over het project Masterplan
19.30 - 19.45 uur
Welkomstwoord. Korte toelichting op projectopzet en uw betrokkenheid als planpartner - Huub Isendoorn, coördinerend wethouder Masterplan. 19.45 - 20.30 uur
Presentatie en toelichting van de De Vijf Grote Uitdagingen, een eerste analyse van Almelo en de mogelijkheden en kansen voor de stad - adviesbureau BVR, Rotterdam
20.30 - 21.00 uur
Eerste (gevraagde) reacties uit verschillende hoeken van de samenleving
21.00 - 21.30 uur
Pauze
21.30 - 22.15 uur
Gelegenheid tot het stellen van vragen, lanceren van ideeën en maken van opmerkingen
22.15 - 23.00 uur
Gezellige afsluiting

Het boekwerk met de analyse, De Vijf Grote Uitdagingen en het Plan Van Aanpak Masterplan liggen voor u ter inzage bij de afdeling Publiekszaken in het Stadhuis en in de Centrale Bibliotheek Almelo.