Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-04-2003

Radio
SESJUN
Uitzending donderdag 10 april
Radio 4 ­ 23.00 uur

Jazzmania big band in sesjun

Vanuit Nick Vollebregt's Jazzcafé in Laren treedt donderdag 10 april de Jazzmania Big Band op. De Jazzmania Big Band is de band van de muziekschool in Amsterdam (MSA).

Saxofonist, fluitist, componist en pedagoog Peter Guidi, de leider van Jazzmania, wordt in kringen van het muziekvakonderwijs geprezen omdat zijn educatieve aanpak op de MSA een voorbeeldwerking heeft om jazzonderwijs op de muziekschool beter aansluiting te laten vinden bij de jazzconservatoria. Diverse oud-leerlingen vervolgden hun opleiding aan het conservatorium; sommigen, zoals saxofonist/klarinettist Joris Roelofs, staan tegenwoordig zelfs aan de top.

In het onderwijsprogramma dat Guidi heeft ontwikkeld, is Jazzmania de laatste etappe in een serie van vijf onderling samenhangende MSA-jazzworkshops. Het repertoire bestaat uit composities en arrangementen die speciaal voor de methode zijn geschreven en materiaal uit de jazztraditie. Sinds de oprichting in 1988 trad de band aan op festivals (North Sea Jazz Festival in 2000) en won bij nationale en internationale bigbandconcoursen maar liefst zestien prijzen, waarvan veertien eerste prijzen. Naast concerten op diverse culturele evenementen en locaties, treedt Jazzmania met bekende gastsolisten regelmatig op in de Amsterdamse jazzclubs Parker's, Meander, de Pompoen en natuurlijk het BIMhuis. Inmiddels produceerde de band twee cd's: 'Target Practice' (1995) en 'New Impressions' (2002). De Jazzmania Big Band kan zich kwalitatief meten met de beste bigbands in ons land en daarbuiten.

De presentatie van SESJUN is in handen van Cees Schrama en Dick de Winter is de producer. Voor meer informatie zie www.sesjun.nl.