Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persuitnodiging: Kamp maakt afspraken over groei Almere (8-4-2003)


Demissionair Minister Kamp (VROM) gaat met de gemeente Almere afspraken maken over de toekomstige ontwikkeling van deze stad. Almere zal aanzienlijk verstedelijken. De ondertekening van deze afspraken moet onder regie van het rijk leiden tot een integraal ontwikkelingsplan.

De ondertekening vindt plaats op donderdag 10 april van 16.00 tot 17.00 uur op het Ministerie van VROM, Rijnstraat 8 te Den Haag, in de VIP-room B5.41. Daarbij zullen Minister Kamp (VROM), burgemeester Ouwerkerk (Almere), Commissaris van de Koningin Jager (Flevoland) en loco-burgemeester Dales (Amsterdam) aanwezig zijn.

Het kabinet wil dat Almere groeit. Daarbij wordt gestreefd naar een duurzame invulling van de verstedelijking en verdere ontwikkeling van voorzieningen. Er wordt een groot aantal woningen gebouwd. Ook op de terreinen van economie, mobiliteit, culturele diversiteit, recreatie en natuur zal hoogwaardig stedelijk gebied worden toegevoegd. De betrokken partijen (ook de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht en de gemeente Amsterdam) gaan onder regie van het rijk, een integraal ontwikkelingsplan opstellen. Hiermee geven ze aan hoe, onder welke voorwaarden en in welk tempo de toekomstige ontwikkeling van Almere voor de periode 2003-2030 zal worden uitgewerkt. Daarbij zullen ook burgers, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven worden betrokken. Het ontwikkelingsplan mondt nog dit jaar uit in een bestuurlijk akkoord.

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=10726&site=persbericht )